Söndagsscones

Först och främst, tack för alla era fina recepttips i förra inlägget. Nu har jag massor av vegetariska rätter att prova på vilket jag verkligen ser fram emot! Idag har jag en riktigt lugn och skön söndag. Jag började dagen med att ligga kvar en timme i sängen och läsa innan jag gick upp och bakade scones. Sedan har jag pysslat lite och gjort om i badrummet, redigerat bilder och lyssnat på podcasts. Snart ska jag iväg och träna tänkte jag och sedan laga en god middag framåt kvällen. En riktig myssöndag blir det!
Scones är ju lätt som en plätt att baka. Till två stora bröd med fyra bitar i varje blandade jag 4 dl vetemjöl, 2 tsk bakpulver och ½ tsk salt. Sedan arbetade jag in 50 g smör och tillsatte sist 1½ dl mjölk. Bakade ut i två rundlar, skar ett kryss i varje och gräddade i 10 minuter i 250 grader.
På ICA hittade jag minimarmeladburkar som jag inte kunde låta bli att köpa. Får mig att tänka på de brittiska små syltburkarna man får till sin toast.
Förutom björnbärs- och fikonmarmelad hade jag också philadelphiaost, vanlig ost, röd paprika, persilja och självklart kaffe med mjölk till. Nog för att te kanske är ett mer givet val till scones, men på morgonen måste man ju få sitt kaffe, i alla fall om man heter Julia.

Delta i diskussionen

5 kommentarer

    1. Absolut, det ska jag försöka! Kanske inte blir om alla (då blir det bara mat på denna blogg ju), men kan göra på mina favoriter. 🙂

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *