I Stockholm

Hej, jag är i Stockholm nu. För tredje gången denna månad har jag köpt mig en sista minuten-biljett mellan Norrköping och Stockholm för 147 kronor. Jag promenerar överallt och använder telefonens gps-funktion för att hitta till alla smågator och ställen. Bär runt på väskor och mappar och går på möten. Tackar ja till kaffe (”med lite mjölk om det går bra, tack”) och ler, är trevlig, visar min bästa sida. Känner mig stundtals som ett billigt reaplagg som någon hoppfullt tar upp för att sedan hänga tillbaka igen. Blir glad, blir arg, blir regnad på. För Stockholm är grått och luften fylld av höst. P1s sommarprat är utbytt mot andra toner i mina öron och snörskorna är på. I morgon köper jag en ny biljett för 147 kronor och åker hem till Norrköping igen.

Delta i diskussionen

2 kommentarer

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *