Hemmagjord pizza

När jag bodde i London i våras lyckades jag beställa in en riktigt god pizza på Pizza Express och sedan dess har jag inte riktigt kunnat släppa tanken på den. Så ikväll bestämde jag mig för att försöka mig på att göra en likadan.
Först gjorde jag deg efter ett vanligt pizzadegrecept. Jag gjorde en stor sats för det är perfekt att frysa in och använda nästa gång man är pizzasugen (husmors-poäng!).
Medan degen jäste kokade jag en tomatsås med lite mjukstekt rödlök, passerade tomater, tomatpuré, en halv buljongtärning, färsk basilika, svartpeppar och en nypa socker.
Jag gjorde också karamelliserad rödlök vilket man får genom att först steka skivad rödlök i lite olja och smör. När den blivit mjuk och glansig häller man på ungefär en matsked råsocker och låter det smälta in. Sedan tillsätter man en matsked balsamvinäger och låter det småkoka några minuter. Klart! Jag ordnade också lite vitlöksolja genom att riva ner en vitlöksklyfta i olivolja och låta det stå till sig en stund. Sedan tog jag bara bort vitlöken för att undvika tråkiga bitar. När alla tillbehör var klara var också degen färdigjäst så jag kavlade ut den och bredde på tomatsås och ringlade över vitlöksoljan. Sedan lade jag på bladspenat (fryst som tinats), den karamelliserade rödlöken och smulad getost. Skjuts in i ugnen på 225 grader i ungefär tio minuter!
Tada, det färdiga resultatet! Riktigt, riktigt gott och inte så långt från originalet heller. Dessutom är det tusen gånger godare och roligare än någon gammal hawaii-pizza med burkananas.

Delta i diskussionen

64 kommentarer

 1. Hemmagjord pizza är bäst! Varför beställa något halvdant som blir nästan som man vill ha det istället för att baka en egen som blir precis som man vill ha det? ;P

 2. Mummigt:) Jag brukar köra på lite olika grejer på, testa sig lite fram. Håller med om att det är roligare än dem mer traditionella!

 3. Va mumsigt ^^, Vi ska äta hemmagjord pizza imorn! 😀 Äter bara hemmagjord pizza faktiskt. Den man köper är för flottig tycker jag 😉

 4. Har hittat en blogg som jag tycker är värd att följa på Bloglovin, ska säga dig att det inte är många jag följer där haha. Gott med pizza! Kram

 5. Hej fina du.
  Har du tid över i helgen? Det har inte jag nämligen… Och därför behöver jag iaf några personer som besöker min blogg.
  Statistiken kommer att sjunka, men du kan höja den genom att kika in någon gång i helgen.

  (om du lämnar minst en kommentar varje dag, så får du en läkning som tack)

 6. Älskar hemmagjord pizza, fruktansvärt gott!

  Kika gärna in på min blogg och besvara denna frågan 🙂

  Tror ni på äkta kärlek, att alla har en drömprins/drömprinsessa som finns där ute någonstans, någonstans i världen, tror ni på att alla har en tvillingsjäl?

 7. mumsigt ! 🙂
  Jag såg dig på startsidan & din blogg är väldigt bra.
  Följ&Kommentera gärna min blogg 🙂
  Jag gör också länkarbyte om du vill 🙂

 8. Å HEJ! Shotshit typ vilken najs blogg du har 🙂 såg den på blogg.se hemsida GRATTIS! Ha det bäst, jag följer snart, promise hihi Kram du .. o e det kul att studera grafik? Vad håller man mest på med.. grafik? hoho trök, hihi men ja? Kram.

 9. Mmmm, vad gott det ser ut! Hemmagjord pizza är så himla gott! 🙂

  Fin blogg du har förresten! Ha det så bra 🙂
  Kram Malin.

 10. Mmmm, vad gott det ser ut! Hemmagjord pizza är så himla gott! 🙂

  Fin blogg du har förresten! Ha det så bra 🙂
  Kram Malin.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *