Fisk- och skaldjurssoppa

Min bästa höstmat är nog soppor, men inte vilka soppor som helst, det finns några krav de ska uppfylla; de ska vara riktigt varma, de ska vara smakrika och helst ska de också vara lite starka. Därför blev den här soppan perfekt då den uppfyllde alla tre kraven! Jag utgick ifrån det här enkla receptet hos Arla och lade sedan till lite sambal oelek och räkor för att göra det mer spännande, vilket blev mycket lyckat. Så nu när jag kommit igång med soppkokandet vill jag gärna ha fler tips på goda soppor som helst uppfyller mina krav ovan. Har ni något bra recept på lager så får ni gärna tipsa mig!

Delta i diskussionen

7 kommentarer

  1. Spenatsoppa! Grönsaksbuljong och lök gör hela soppan, och med perfekt kokade ägg till såklart! Gottgottgott

  2. Åh älskar soppa! Har precis ätit en egengjord tomatsoppa som blev helt fantastisk. Om du vill prova gör man ungefär såhär:
    Ugn 190grader. Ta ca 10 tomater (2-3 personer), en rödlök och 4-5 vitlöksklyftor. Skala lökarna och dela allt i 2. Lägg i en ungsäker form med hög kant. Häll på lite olja, socker, salt och peppar, blanda runt lite snabbt och sedan in i ugnen i 45 min. När det är klart häller man bara allt i en bunke eller kastrull och mixar slät. Tillsätt balsamico, salt, peppar och timjan. Klart! Om man vill kan man koka lite pasta och hälla i innan servering men det lät jag bli idag.

  3. hej julia!
    kan du inte vara så himla vänlig att göra ett litet inlägg med sopprecept? typ topp 5 eller 10? :))))) skulle vara perfekt då jag har slut på fantasi, älskar soppor och dessutom råkat bli sjuk här när de sista solstrålarna vill titta fram. då kan man ju unna sig en soppa eller så iaf! vad säger du???

  4. Gott det verkade då. Jag brukar göra en soppa med krossadetomatater, stora vita bönor och bara chansa lite på kryddorna. Men gulløk och vitløk är ett måste. Och 3st hackade tomater. Sen går jag ba lite på känn, gott med risenta i! 🙂

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *