Tisdagslistan

Precis som resten av bloggvärlden har jag fångat och fyllt i en lista som cirkulerar runt. Så varsågoda, här har ni lite tisdagsfrågor och tisdagssvar om mig.

Vilken är den äckligaste mat du vet?
Jag gillar inte keso. Inte för att jag ätit det mer än någon gång för flera, flera år sedan men det är något med det gryniga utseendet och konsistensen som jag inte klarar. När någon sitter och äter keso direkt ur burken med gaffel måste jag titta bort. Sedan har jag svårt för saker som är äggiga, typ omelett och äggstanning. Och drickyoghurt! Usch, bara tanken på att dricka något lite tjockt, mjölkigt och syrligt…

Nämn fem grejer du är nöjd med som du gjort i jobbet (hela livet)
Att jag gick ut både högstadiet och gymnasiet med riktigt bra betyg som gjorde att jag med säkerhet kunde komma in på den utbildningen jag ville gå. Att jag vågade byta inriktning (efter att ha läst musik i gymnasiet) och börja plugga Grafisk design & kommunikation (vilket skulle visa sig vara helt rätt). Att jag lärde mig dj:a, vågade kontakta folk för att få spelningar och sedan bli anställd som dj. Att jag fick praktik på SAS i London och kunde fixa så jag kom dit. Att jag startat och driver mitt eget företag vilket är otroligt lärorikt och spännande.

Vad ångrar du i livet (om något)?
Inte mycket faktiskt, allt gör man ju av vissa anledningar och det ena leder ju fram till det andra. Något dåligt brukar i slutändan leda till något bra.

Vad är det sjukaste rykte du hört om dig själv?
Har nog inte hört något sjukt rykte om mig själv, vet inte om det är tråkigt eller mest skönt kanske.

Vad kommer du ha för klädsel i höst och vinter?
Har ungefär noll inspiration men antagligen så många lager att jag ser lite ut som en michelin-gubbe, men ändå kommer jag väl frysa. Optimisten alltså! Annars mest stickade saker, halsdukar, tröjor och sånt.

Vilket är ditt dyraste klädesplagg?
Min balklänning som jag haft två gånger. Borde kanske ha den hela hösten och vintern för att kompensera för priset.

Har du någon oanad talang?
Jag har ett ganska bra detaljminne och kommer ihåg helt oväsentliga saker (som gamla lärares registreringsnummer på bilar) samtidigt som jag glömmer helt vanliga saker. Är bra på att lära in mig saker väldigt snabbt och metodiskt. Sen kan jag gå väldigt fort också. När jag är stressad klampar jag fram med meterlånga steg i en hastighet som påminner om den klassiska säpojoggen (googla om ni inte vet vad det är).

Vad gjorde du i helgen?
I fredags åt jag tacomiddag, kollade på Suits och bara fredagsmyste. I lördags tog jag sovmorgon, gick sedan en sväng på stan med Filip, pluggade lite, lagade en god middag och dj-jobbade sedan på Puls under natten. På söndagen pluggade jag, åt laxmiddag hos Filips mamma och såg på 90-talsklassikern The Bodyguard. En ganska lugn och skön helg.

Vad är dina fem viktigaste 2dos den här veckan?
Läsa och förbereda mig inför ett seminarium i visuell teori, plugga i största allmänhet, få upp tavlor och hyllor på väggarna, börja skriva artiklar & krönika till tidningen samt kika på Mad Men (bestämmer att det är en viktig sak att göra).

Vad har du på dig just nu?
Svarta strumpbyxor, svart klänning, beige stickad kofta och mitt timglashalsband.

Senaste låt du lyssnade på?
Florence + The Machine – Shake It Out

Bästa skönhetsknep?
Sova, skratta och äta mycket vitaminer (blodgrape är min bästa grej!).

Vilken klädstil tycker du är hetast på män?
Jag gillar allt som är lite preppy, typ skjorta med tröja över med fina skor till. Inte så komplicerat egentligen. Och rayban-glasögon!

Och fulast?
Ed Hardy-kläder, ljusa slitna jeans, tight väst över linne (hahaha)…

Vem saknar du?
Alla vänner utspridda lite här och var i världen. Och Filip när han är ute och reser.

Om du fick en enda önskan uppfylld vad skulle du önska?
Att alla nära & kära alltid ska vara friska och lyckliga.

Vilka tre personer inspirerar dig mest?

Eh… pass! Men typ: alla som kan skriva bra, alla som gör fantastisk musik och alla som gör bra kreativa saker.

Bästa filmen nånsin?
Jag är usel på film och har nog ingen riktig favoritfilm sådär, bara flera som jag tycker är bra.

Bästa boken nånsin?
Min favorit är Extremt högt och otroligt nära av Jonathan Safran Foer.

Vilka tidningar läser du?
DN, Lula och Elle någon gång ibland.

Vad önskar du att du var bättre på?
Skapa kreativa saker så jag kan få ett jobb inom den bransch jag vill. Springa långt och snabbt. Gå upp och vara sådär hurtigt pigg.

Är du religiös?
Ja, jag är medlem i Metodistkyrkan.

Vad är din största rädsla?
Jag är stundtals en väldigt orolig person och får panik över det ena och andra (avskyr exempelvis när folk inte svarar i telefon). Men mest rädd är jag väl för att någon i min närhet ska skada sig, bli sjuk eller omkomma. Usch!

Vad är det elakaste någon sagt till dig?
Hm, att jag är dryg, elak och nonchalant. Men jag brukar väldigt sällan höra något sånt… Förresten, en gång sa min mamma att jag var lik Charlotte Perelli när jag var typ 14 år. Det tycker jag var lite elakt, haha.

Om du får barn vad ska du döpa dom till?
Jag har inga särskilda namn på lager men jag vet ju vilka jag gillar. Vi får väl se en vacker dag i framtiden!

Om du fick köpa vilken bil som helst – vilken?
Kanske en liten turkos Nissan Fiagro som är väldigt söt. Eller en sportig cab hade ju också varit trevligt om det ingick att man fick bo någonstans där det nästan jämt är varmt och soligt. Vi säger nog så, tack!

De tre finaste sms du fått i år?
Minns inte exakt, det är en dålig sak med iPhone för jag sparar verkligen alla sms där så det skulle ta en evighet att leta igenom. Men en rad fina finns det såklart där i gömmorna!

Delta i diskussionen

2 kommentarer

  1. Åh, jag gillar inte heller drickyoghurt och äggstanningar!! Haha. Så himla onödiga saker, känner jag.

    Kul lista att läsa 🙂

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *