Lite mer sommar

Det går inte en sommardag utan att jag tänker på den kommande hösten och vintern. Kalla mig pessimist men jag ser det hela som en sorts mental förberedelse. En förberedelse på att jag ska skiljas från sådant jag gillar allra mest, sådant som får mig att må bra. Ljusa sommarkvällar vid en sjö, picknickfiltar i gräset, att dricka öl på en uteservering under ett träd, äta glass till middag, andas in en luft fylld av sol och salt, bara ben och sandaler, att cykla upp och ned för Norrköpings gator på natten, att vakna av solen som fyller hela rummet med ljus, roadtrips mot okända mål, solstolar vid havet, färska bär och grönsaker, solblekt hår och brunbrända armar, sommarregn mot rutorna, grillos över hela villaområden, färskpotatis, semesterdagar utan planer, att inte frysa ett endaste dugg, färska skaldjur, båtfärder på havet, spontanitet, skratt, värme. Allt.

Jag har redan nu påbörjat min överlevnadsplan för vintern. Hur jag ska spara varenda liten krona och sedan, när det är som allra värst, resa bort till solen. Om så bara för några dagar. För hur ska man annars stå ut? Om det blir en såndär 20 grader kallt med massor av snö-vinter i år igen, en sådan som varar från december till mars. Nej, det får det inte bli. Och alla ni som längtar efter höst och stickade halsdukar och koftor. Ta det lugnt, åtminstone en månad till. Hösten kommer snart ändå och den kommer vara en halv evighet och ni kommer ha gott om tid att spatsera runt i era höstoutfits med kängor och kappor, jag lovar. Men nu kan vi väl bestämma att det ska vara sommar lite till? Bra, tack! Nu ska jag ut och andas lite sommarluft.

Delta i diskussionen

16 kommentarer

 1. åh, håller med dig till tusen! vet inte riktigt hur man ska klara en sån här vinter igen. dör nästan av bara tanken. Det enda positiva med den här vintern är att jag har en 3-veckorsresa till tahiland inbokat!

 2. Här har du en som börjar jobba i morgon. Det var den sommaren det. Samma känsla som när skolan började efter ett långt sommarlov. Jag blir aldrig så vuxen att jag kommer tycka att det är "skönt när allt kommer igång igen…" Buhu!

 3. jag & min sambo kom fram till idag att vi faktiskt ser fram emot en mysig höst / vinter tillsammans. Ta vara på varje minut ihop! 🙂

 4. Måste säga att din design är nog den snyggaste jag någonsin sett! Den är perfekt!

  Jag håller med dig, varje gång man har tråkigt på sommaren tänker man "jag måste ta vara på sommarlovet!" och varje gång man har roligt tänker man "det här tar snart slut, och det blir -20° ute igen". Men nu dem sista veckorna får man försöka låta bli att tänka och bara vara!
  Otroligt fin blogg, som sagt!

 5. Jag måste väl erkänna att jag är en sådan som älskar hösten och faktiskt kan längta till den. Jag är lite för mysig av mig, trivs lite för bra inomhus med en kopp te. MEN. Det är ju verkligen just bara hösten och mööööjligtvis december som är något att längta till. När januari är slut vill jag ha vår. Klurigt det där! finns det något land där klimatet är sådant?

 6. haha jag vet känslan.de där människorna som längtar efter höst måste enligt mig vara lite mer självmordsbenägna än andra,3/4 av svenska året är ju i princip höst=)

 7. Alltså om du nu vill ha sommar 24/7 året runt så bör du nu överlägga att flytta ifrån Sverige. Det är skillnad på höst och vinter..Jag gillar sommaren i Sverige missförstå mig inte, Men denna sommar som vi har haft i år har bara varit jobbig och kvavt..

  Det är synd att det är så många som gillar sommaren när den bara är så kort..Det är inget fel att vilja resa bort på vintern, inte för att man inte gillar vädret hemma utan för att uppleva nya platser och få nya minnen,vilket nog är syftet på vintern. Vem har sagt att du behöver vara majoriteten av alla som gnäller och det är faktiskt okej att vilja resa bort..Gnällis!

 8. Åh, jag känner precis likadant! Förra vintern stack jag på en spontan resa till sydostasien i tre månader bara för att få lite mera sol.. Men nu har jag spenderat flera blogginlägg på att peppa mig själv och mina vänner inför hösten och vintern genom att skriva ner en massa mysiga saker man kan göra då. 🙂 Imorse stickade jag ett pannband och igår bakade jag och en väninna scones och drack te medan det haglade utanför. Det var minst lika mysigt som att sitta på en uteservering med eftermiddagssolen i nacken! ^^ Men det är klart, har man pengar – stick! Stick så långt bort du kan! 😉

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *