Frågor om min skola

Jag har fått en del frågor om vad jag pluggar bland kommentarerna den senaste tiden och jag tänkte att jag skulle ta och svara på dem alldeles snart. Men innan gör det så tänkte jag fråga er om det är något särskilt ni undrar över gällande min utbildning (Grafisk Design & Kommunikation), Linköpings Universitet (kanske inte kan svara på allt, men lite) och Norrköping som studentstad? Alla frågor som rör detta kan ni ställa i det här inlägget så ska jag ordna ett svarsinlägg snart med allt ni behöver veta. Fråga på!

Delta i diskussionen

13 kommentarer

 1. Är det svårt att komma in på linjen?
  Hur är det att vara student i Norrköping? Lätt att få tag på lägenhet?
  Hur är utbildningen upplagd? Både teori och praktiskt?

 2. Hur är "andan" mellan studenterna som läser grafisk, är den typ som man tänker sig att den ska vara, jag tänker typiskt design/reklam/media-folk?

  Är staden fin att bo i som student, eller hade det varit roligare att bo i Linköping tror du, där den större mängden av studenter studerar?

  Jag har sett att när man söker till grafisk design och kommunikation i Norrköping så är intagningspoängen rätt höga, tror de låg på 19.31 förra året, UTAN komplettering, och med komplettering låg de någonstans på 18, högskoleprovet låg någonstans på 1.3 om jag inte har fel. Hur kom du in? Jag tror inte jag har någon chans att komma in på mina snittpoäng utan komplettering, tror du fortfarande att jag har chans att komma in med mitt snitt + komplettering, eller fylls platserna fullt med de som har höga snitt utan meritpoäng?

  Är du nöjd med ditt val?

  Hur gamla är de som läser, äldre, eller yngre? Några som kommit direkt från gymnasiet för att läsa?

 3. Hej! Vilken passande frågestund 🙂 Jag ska gå GDK till hösten (är jättepepp!) och undrar följande:

  Vad hade du för förväntningar på utbildningen när du började och hur känns det nu, motsvarar utbildningen de förväntningar du hade etc?

  Vilken/vilka kurser har varit roligast hittills?

  Vad vill du "bli" när du är klar – AD, copywriter, projektledare, frilansare eller något annat?

 4. Jag är lite nyfiken på att söka den utbildningen faktiskt! Kan inte du ge något exempel på vad ni kan få för uppgifter?
  Har pluggat media i tre år, så undrar om det är på samma spår eller inte med layout osv.

 5. Varför valde du just Norrköping och Linköpings universitet? Hur lång är utbildningen? Vad är det för människor som går utbildningen?

 6. Beskriv en vanlig dag, vad som är roligt, vad som är jobbigt, hur är det att plugga i norrköping, finns det mycket studentliv, vad kan man bli, har du någonsin känt att du kanske valt fel och vad gör du då?

 7. Vad hade du för tidigare erfarenheter innan du började plugga gdk? Behöver man förkunskaper eller är det lätt att lära sig under utbildningen?

  Började du läsa direkt efter gymnasiet eller vad gjorde du emellan?

 8. Jag undrar vad du vet om Kultur,samhälle och mediagestaltnings utbildningen som också finns i norrköping? Känner du några som går där, och är nöjda med utbildningen? Dessutom så har jag lite frågor om din lägenhet… Jag har kollat på massa studentlägenheter men alla tycks ha kokvrå. Jag måste ha ett kök! Du har kök i din lägenhet (?) och jag undrar om det är en studentlägenhet eller en vanlig etta med kök?

 9. Åh spännande. Jag kollade också på den utbildningen ett tag. Blev dom ett par andra istället. Men jag är säker på att den är grym. 🙂

 10. Skulle du rekomendera den utbildningen till andra? Och det skulle vara jättebra om du berättade lite om utbildningen i helhet och om norrköping som studentstad.

 11. Vet du varför det är så hög intagningspoäng?

  Jag vill jättegärna gå den utbildningen, är faktist den enda jag vill gå men ligger fortfarande rejält långt bak på reservlistan.

  Eftersom det står att det krävs matte c, är det någon kurs där man måste använda sig av matte?
  Var det många som hoppade av när ni hade börjat?

 12. Jag kom in på gdk i år, men vill inte börja plugga denna hösten. Men jag hoppas att jag kommer in nästa år! Har ändå lite funderingar. Precis som många andra undrar jag hur man hittar boende i Norrköping, och om det behövs tidigare erfarenheter. Jag undrar också vad för typ av examinationer det är på de olika kurserna. Tenta man av en kurs,eller är det mer grupparbeten å muntliga föredrag.

  Berätta gärna allt om gdk, universitetet, staden osv. Allt är av intresse 🙂

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *