Smultronstället

Igår var jag och familjen och åt lunch på glassrestaurangen Smultronstället i Söderköping. Några besök där varje sommar är givet och nu var det säsongsstart för min del. Jag har som ett litet mål att äta mig genom hela deras sortiment och därför tar jag gärna nya glassar när jag är där. Denna gång fick det bli en Rock ’n’ roll med glasskulor i smakerna daim, choklad, lion, peccannöt och stacciatella plus mjukglass. Det slank ner fint men munken lämnade jag kvar, det blev liksom lite för mycket då munkar inte är någon favorit hos mig. Men en otroligt god glass var det och fler lär det bli! Har ni varit på Smultronstället?

Delta i diskussionen

59 kommentarer

 1. OMG! Ge mig den där glassen omedelbart! Jag älskar ju både glass och munkar. Men jag gissar på att en rejäl sockerkoma följer intaget. 🙂

 2. själv åt jag kaffe- och lakritsglass på dolce sicilia idag på drottningtorget i malmö! de har världens finaste glass, både bildskön och underbart god!

 3. s: Hahah, ja men det finns verkligen ingen plats för den. Vill ju inte gärna ha den på matbordet.. Känns inte alltför hett, haha. Ja, men den billigaste(vad jag kan se på deras hemsida lite snabbt bara) ligger på cirka 11.000, så det är "bara" det du behöver hitta i en låda 🙂

 4. där har jag varit en del gånger när vi hälsat på min mammas moster i Norrköping. Toppenställe! Får passa på att tacka för fin blogg förresten, en favorit! 🙂

 5. Jag är inte heller så mcket för munkar, men när jag ser bilden känns det som om de skulle passa galet bra tillsammans med glass!

 6. Jag är också på smultronstället några gånger varje sommar och har provat olika glassar, men går alltid tillbaka till favoriten tillslut, haha. Men nu har jag börjat prova flera olika, broadway är en ny favvo, har du smakat den? 🙂

 7. Jag åker förbi det stället 2 gånger per år minst men har missat det helt. Förra året i augusti fick jag höra om stället så i sommar lär jag garanterat inte missa det.
  Jag dregglar redan !!

 8. Älskar verkligen det stället 😀 är helt underbart ^^
  Speciellt för någon som älskar glass! och jag bara älskar glass! 😀 ^^

 9. Har varit där och åt samma som du!
  Haha, när jag såg bilden jag bara "åh, det ser ju ut som den där jävligt stora glassen jag åt" xD

 10. Ser ju helt underbart ut!
  Har aldrig haft chansen att komma dit, men förra sommaren hamnade min familj på ett liknande ställe fast på Öland, minns givetvis inte namnet på stället, men en sak minns jag ^^ Att det var himla gott!
  Så skulle jag ha vägarna förbi ska jag absolut titta inom Smultronstället=)
  Kan du rekommendera någon av de glassarna du ätit?kram

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *