Nu är den bästa av tider

Klockan är efter tio, jag går längs med vattnet och ännu är det inte mörkt ute. Det doftar av syrén, en koltrast sjunger och jackan är uppknäppt. Nu är den bästa av tider. Det är maj, allt har ljusnat och luften är så enkel att andas.

Jag minns februari. Hur den eviga vintern fick alla att se så trötta ut och känslan av att behöva ta på sig tre koftor under vinterjackan och ändå frysa. Jag kommer särskilt ihåg en kväll då det återigen snöade. Det var femton minusgrader och det kändes så hopplöst, så jag lade mig under en filt och grät och tänkte ”det blir aldrig, aldrig någonsin vår igen”.

Men minut för minut, timme för timme och dag för dag tog vi oss ur den där avskyvärda vintern. Sakta gick vi mot vår och varje liten solstråle och plusgrad firades. Nu är vi här i slutet av maj. Uteserveringar, barbenta dagar, glasspauser i solen, slutspurten i skolan, ljumma kvällsvindar, picknick i parken, grönskande träd och barfotafötter. Jag önskar man kunde stanna tiden, men vet att det är omöjligt och försöker istället ta vara på varenda minut. För nu är den bästa av tider!

Delta i diskussionen

7 kommentarer

  1. Ja, nu är äntligen belöningen här. Man skulle vilja fånga våren/försommaren, som är nu, i en bruk för att kunna ta fram sen i höst och vinter när allt känns sådär hopplöst igen.

  2. vad fint! jag skulle vilja att det alltid var försommar. men kanske är det på något vis bra att vintern kommer med sin kyla, för då uppskattar vi den här tiden ännu mer.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *