Julia svarar

Den senaste tiden har det trillat in lite frågor bland bloggkommentarerna och jag vet att jag har varit ganska dålig på att svara ibland. Men nu har jag i alla fall samlat ihop de senaste och skrivit fina svar, så håll till godo! Undrar ni något mer kan ni ju lämna en kommentar så ska jag försöka svara lite snabbare än tidigare.

Hur gör du dina tygpåsar?
Jag designar trycken i Photoshop/Illustrator/InDesign beroende på vad det är för motiv. Sedan printar jag dem med bläckstråleskrivare på ett särskilt papper som man sedan stryker fast på tygpåsen. Tygpåsarna köper jag från pencraft.se

Jag har tappat bort tvättråden till min tygpåse, hur ska man tvätta den?
Vänd den ut och in och maskintvätta den kallt (eller handtvätta), undvik att tvätta den tillsammans med andra saker. Så fort tvätten är klar ska du hänga upp kassen på tork, men var försiktig med att sträcka ut trycket för hårt för då kan det gå sönder. Tänk också på att ta det lugnt med strykjärnet, inget strykande på den tryckta ytan.

Vad är du rädd för?
Jag är faktiskt ganska orolig som person även om det kanske inte märks så mycket här. Jag är rädd för olyckor och att det ska hända mina nära och kära något, så om någon inte svarar i telefonen när jag ringer tänker jag nästan direkt att det hänt dem något. Eller om jag får ont någonstans så tror jag direkt att det är någon allvarlig och kronisk sjukdom. Sedan är jag ganska rädd för djur också faktiskt. Ungefär alla djur som finns i skogen såsom älg, björn, räv, varg, vildsvin, grävling, orm och massor fler. Lite fånigt kanske med tanke på att jag är uppväxt på landet…

Vilken artist är din absoluta favorit, den du alltid kommer gilla?
Svår fråga, men en som varit med länge, länge är Ted Gärdestad. Funkar alltid på sommaren!

Vad lyssnar du helst på en solig försommardag?
Förutom Ted Gärdestad då så lyssnar jag gärna på något glatt, lite som den här listan kanske.

Säg tre saker du gärna vill hinna göra innan du dör?
Skaffa familj, jobba med mitt drömjobb, se massor av spännande platser runt om i världen.

När mår du som allra bäst?
När solen skiner, det är varmt, man har fint sällskap och är sådär virrigt sommarlycklig!

Varför kan vi inte få se mer av Filip i bloggen?
Det kanske ni kan få, men jag försöker alltid vara noga med hur mycket jag ”hänger ut” mina nära och kära här. Jag vill inte vara alltför privat hela tiden, men visst lite mer kanske jag kan ordna. Om ni vill så kan ni ju läsa hans blogg, fast den handlar mest om golf så den kanske är roligast för de som är intresserade av det.

Varifrån kommer dina alfapetmuggar?
De är köpta på Oliver Bonas i London, men man kanske kan köpa dem på internet också.

Var har du köpt brickan med fåglar på?
Den är köpt på IKEA för drygt ett år sedan tror jag.

Hur ordnade du med boende och allt i London, var det inte dyrt?
Jag bodde hos min kompis Karin och hennes flatmates, så boendet ordnade sig väldigt bra och det blev inte jättedyrt även om boendekostnaderna är mycket högre i London än i Norrköping. Just nu ligger det ute en intervju med mig på Londonsvenskar där ni kan läsa mer om hur jag ordnade min praktik och så.

Delta i diskussionen

7 kommentarer

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *