48-timmarsuppdrag

Just nu har treorna på min utbildning Grafisk Design & Kommunikation sin examensutställning och i samband med det utlystes en tävling. Man fick anmäla sig i grupper om max fyra, en brief ifrån reklambyrån Leon och Norrköpings kommun presenterades och sedan hade man 48 timmar på sig att komma med en lösning. Uppgiften var att ta fram ett kampanjkoncept som skulle locka unga storstadsfamiljer med barn i åldern 3-7 år att stanna i Norrköping i minst fyra dagar. Lösningen skulle vara i enhet med Norrköpings kommuns nya grafiska plattform och ledord ”Let’s create Norrköping”. Tanken var att man skulle lägga fokus på att presentera en bra idé och inte just skapa en massa snygga grejer, dessutom skulle allt material rymmas på några pannåer som lämnades in.

Såhär såg delar av våra pannåer ut. Vi valde att ta fram ett koncept som utgår ifrån alla de aktiviteter för barn som Norrköping erbjuder idag och utveckla en del av dem samt dela in dem i olika färger beroende på vad det var för något. På så sätt blir det enkelt att hitta rätt aktivitet och allt hålls samman. Dessutom tog vi fram en maskot; Fenix som ska bli ett kännetecken för barnen (såsom Lisebergskaninerna) och kunna användas i hela kampanjen. (Det är väldigt svårt att förklara hela lösningen i kort text, men jag hoppas ni förstår på ett ungefär.)

På kvällen blev det i alla fall prisutdelning i samband med vernissagen av examensutställningen. Vi var en mycket glad och förvånad grupp som fick ta emot silvermedaljen för vår lösning med följande motivering:

”För ett relevant och fantasifullt anslag i en helhetslösning som bjuder på sammanhållen kommunikation, färgstark produktpaketering och en flygfärdig superhjälte.”

Nöjda och glada över vår insats i denna roliga men stressiga 48-timmarstävling firade vi andraplatsen med bubbel och snittar! En riktig bra kväll blev det och en riktigt bra tävlingsinsats av mig, Zaza, Ella & Therese.

Delta i diskussionen

5 kommentarer

  1. Grattis till andraplatsen, men man blir ju så klart nyfiken på de som vann!? 🙂

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *