Tre pluggtips

Just nu är det hektiskt värre i skolan, både för mig och för många andra. Så därför tänkte jag dela med mig av tre användbara tips som underlättar pluggandet lite.

Mitt första tips är MindNode vilket är ett program som hjälper dig att göra mindmaps. Det är väldigt enkelt och smidigt och man kan lägga till massor av underkategorier, ändra färger och flytta runt och ha sig. Jag tycker det är perfekt att börja sitt arbete med att göra en mindmap för då ser man vilka punkter man ska ha med och får en bra överblick. På bilden ser man hur min rapport såg ut innan den blev till löpande text.

Det andra tipset kommer fram när det väl är skrivdags, nämligen OmmWriter. Glöm allt vad textformatering heter och koppla in hörlurarna istället! Det här programmet lägger sig ovanför allt annat du har uppe (ingen risk att man råkar se vad som händer på Facebook samtidigt alltså) och låter dig koncentrera dig på enbart skrivandet. Det finns stämningsfull och lugnande bakgrundsmusik att välja på, olika ljud för tangenttryckningarna och en liten ordräknare längst ned som hjälper dig att se hur långt du kommit. För mig funkar det perfekt att bara skriva i det här programmet, för det finns inget som stör mig utan orden bara trillar på plats. Sedan när det är dags för finputsning flyttar jag mig till Word, men då är grovjobbet med all text gjort.

Båda de här programmen fungerar bara på Mac vad jag vet, men det finns säkert snarlika alternativ till PC också.

Mitt tredje och sista tips ska fungera för alla och det är en riktig mastodont-playlist. Perfekt att bara ha på i bakgrunden medan man pluggar! Man behöver inte bry sig om att byta låt eller att listan börjar om då den är sisådär femton timmar lång. Räcker en heeel dag med studier med andra ord. Här har ni: den ultimata plugglistan

Lycka till!

Delta i diskussionen

22 kommentarer

 1. jag blev jätteglad när jag såg detta! sjukt besviken över att det bara gäller mac.

 2. de där programmen skulle jag vilja ha, attans att man inte har en mac! säg gärna till om du hittar/vet något bra och liknande för pc 🙂

 3. Tack för en himla bra spellista. Jag har slutat skolan för många år sedan, men jag lovar – din lista funkar precis lika bra på jobbet. Tack igen!

 4. hej!
  trillade in här från nio till fem som många andra. du har en fin blogg. såg att du bor i norrköping och pluggar grafisk design, förmodligen gdk på liu?
  hur är det? jag har sökt och kommit in där två gånger nu men det har inte blivit av. mitt hjärta brinner för beckmans, men kan vara kul att höra vad du tycker!
  ha det fint!

 5. klickade fram mig till spellistan (för jag har ingen mac) men den är bara en timme lång? massa bra låtar för övrigt 🙂 älskar att mario kart love song är med.

 6. okej, ommwriter visste jag redan om, men TACK för mindnode – sjukt bra, och nu har jag någorlunda koll på existentialismen 🙂 jag gillar din blogg också, himla fin.

 7. De första programmet är ju super! Tack för tipset. Nu kanske jag kan göra klart mitt svenska arbete om Esaias Tegner utan att bara skriva av allt 😉

 8. har en fråga angående mindnode, vilket program öppnar du det i? 🙂

 9. Eliza: Vad bra! Det verkar vara något liknande.

  Agnes: MindNode är ju ett program så jag öppnar bara programmet helt enkelt. Har du Mac så ska det inte vara något problem, bara att installera och öppna.

 10. Bra tips, har använt OmmWriter en tid och tycket det är väldigt bra, håller en fokuserad på det man borde göra – skriva.

  MindNode ska jag kolla upp.

 11. hej!
  har också en mac os x och försökt öppna programmet men den säger att det ej går på denna dator, blir så frustrerad! hur gjorde du? hade du liknande problem?

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *