Söndagsstudier

Här lyser flitens lampa. Eller nä, här sitter jag och försöker hålla mig vaken samtidigt som jag kämpar mig igenom oändliga antal sidor om interaktionsdesign på engelska. Det är så tråkigt att jag till och med blir sugen på att dammsuga. Okej, design i sig är kul men jag föredrar böcker om design som innehåller massor bilder, inte som den här som bara består av text. Nu har jag 150 sidor kvar att beta av, så tillbaka till skrivbordet. Men först, på tal om skola och sånt, så vore det kul att veta vad alla ni pluggar för något! Går ni någon spännande utbildning eller läser ni någon rolig linje på gymnasiet kanske? Och jag vet att en del har lite frågor om min utbildning, så undrar ni något särskilt kan ni fråga nu!

Delta i diskussionen

25 kommentarer

 1. Jag pluggar reklam, grafisk design och visuell kommunikation på linnéuniversitetet i Kalmar. Vad jag har förstått så är våra utbildningar ganska lika och GDK i NKPG var mitt andrahandsval när jag sökte.

 2. Jag pluggar två kurser på halvtid 🙂
  Teater historisk och samtida scenkonst & Att skriva för webben och interaktiva medier. Kul men mkt att göra, hehe 🙂

 3. Jag går en samhällslinje med inrikting media-text, alltså lite journalistiskt. Men jag tycker att du verkar gå en så himla rolig utbildning, berätta gärna mer om den! Och sen undrar jag vad du har för planer att göra sen när du har pluggat klart? jag är säker på att det är någonting spännande! Tack för en inspirerande blogg!

 4. jeg studerer BA(Hons) Fine Art with Contemporary Art and Visual Media ved University of East London, trives kjempegodt med baade fag, sted og laerere, og har naa nettopp startet mitt andre aar her 🙂

 5. det där med att aldrig vara riktigt ledig, inte ens på helgerna, är nog det sämsta med att plugga. själv läser jag biblioteks- och informationsvetenskap.

 6. Själv läser jag juristprogrammet i Örebro. 8 terminer avklarade 1 termin kvar (+ en extra termin i Köpenhamn. Böcker med bilder låter betydligt roligare än min kurslitteratur. Här får man vara glad om det finns en bild på framsidan av boken.

 7. jag går bild och formgivning, men kommer troligen byta till samhällsvetenskaplig nu till veckan (:

 8. jag pluggar på kandidatprogrammet i språk och humaniora på mälardalens högskola i västerås. just nu är jag inne på min tredje termin av sex, så jag har snart gjort hälften, det har gått jättefort. kurser jag har läst inom programmet har handlat om svenska, kommunikation, retorik, litteraturvetenskap och allmänt högskoleförberedande kurser. eftersom det är ett kandidatprogram så får jag ingen yrkestitel sen när jag är klar (typ som en läkarstuderande blir läkare), så jag har en väldans massa jobb att välja mellan, så som kommuikatör, informatör, översättare, jobba på bokförlag m.m.

 9. Jag läser form och design på Hällefors folkhögskola. Är riktigt sugen på att läsa grafisk design i Linköping eller Kalmar! Har GDK tentor eller workbooks? Hur är det att plugga Grafisk.., på ett djupare plan?

 10. Jag vet inte om du vet mycket om systemet här på amerikanska colleges, men jag går på en liten college–med bara 2500 studenter–som är "liberal arts," vilket betyder att man har en "major" (något ämne some man pluggar mest) och behöver också studera lite av allt (typ en mattekurs, en vetenskapskurs, med flera…). Men jag har så många intressen att det blev ganska svårt att hitta en major. Till slut (efter att ha åkt till Indien) så skapade jag min egen major som heter Justice and Peace Studies. Jag tror det finns bara 8 elever här som har skapat sina egna majors. Jag trivs jättebra och tror att jag vill jobba för någon allmännyttig organisation. I januari åker jag tillbaka till Indien för att göra en photo story, och det är typ DET jag vill egentligen göra med mitt liv!

  Din utbildning verkar vara spännande och kul! Och du är jätteduktig med design… självklart!

 11. Jag läser på Informationsprogrammet vid Karlstads Universitet. Det är hur kul som helst. Fast ibland känns det lite hopplöst (ordvits) eftersom Stefan Holm har ett jobb som vi utbildar oss till utan att ha samma kompetens. En av våra föreläsare föreslog att vi skulle lägga viss del av studietiden på att hoppa höjdhopp istället…

 12. Jag går estet musik på gymnasiet och vi ska nu spela grease tillsammans med treorna, jag går i tvåan. Ska bli så oerhört skoj! När är du klar med din utbildning? Och vad sak du göra efteråt?

 13. Jag går sista året i gymnasiet. Du har med all säkerhet redan skrivit det någonstans här i bloggen: men vart är det för utbildning som du går på?

 14. Riksbasketgymnasiet blev det ultimata för mig! Och jag är riktigt glad och stolt över att jag hamnade här i Huskvarna. Jag bor på elevhem och dagarna består av träning, mat, skola och sömn. Såklart är jag lång ;).
  Inom mig finns det ganska mycket kreativt. Jag är ganska noggrann. Älskar din fina lägenhet och din stil! Förresten jag spelar fiol också!
  Super fräckt att du är dj! Din musiksmak är prima och sättet du skrivet på är tja… Jag gillar din blogg väldigt mycket helt enkelt!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *