2 steg från paradise


och 2 rapporter som ska skrivas och lämnas in innan jag når paradiset. Tur att jag har ett fanstastiskt soundtrack att jobba till i alla fall! Har lyssnat genom det en gång och jag gillar det massor redan. Det dom aldrig nämner gick rakt in i mitt lilla hjärta. Vad tycker du, är Håkan Hellström ett geni?

Delta i diskussionen

23 kommentarer

 1. Tycker det här inlägget är lite kul i och med att du för cirka 2-3 år sedan var ganska så anti-håkan så att säga 😛

 2. Håller med Caryw.

  Men klart han är ett geni.
  Men det är "nu" det passar.
  Helt plötsligt börjar alla gillar honom.

 3. Svar: Å andra sidan gillade jag inte electro för 2-3 år sedan heller. Och absolut inte house. Men jag har lärt mig lyssna på otroligt mycket mer musik de senaste åren, vilket jag verkligen gillar. Sen håller jag inte riktigt med om att "det är nu det passar". Håkan Hellström har ändå varit aktiv som artist i 10 år och hela tiden haft en ganska stor publik, att den är som allra störst nu är kanske inte så konstigt. Jag är absolut inte Håkan Hellströms största fan, långt ifrån. Men jag gillar hans låttexter, arrangemang, ljudbilden och det han förmedlar.

 4. Klart han är ett geni! Jag kör också det som rapportskrivningssoundtrack nu. Har letat efter lämplig musik hela dagen men inget har funkat. Bäst innan var nån skiva jag hittade när jag sökte på "ambient" på Spotify. Men nu har jag hittat vinnaren, nu ska jag allt visa Arvola 🙂

 5. Ja, "nu passar det". Jag menar, hur mycket creds fick "försent för Ed." – skivan? Någon recension någonstans i någon tidning i Gbg. Inget mer.

  Och alla som i tio år sagt att han sjunger falskt och är dålig, har helt plötsligt 'ändrat uppfattning.

  Så, jo, nu passar det.

 6. Svar: Ja, skivan fick säkert någon liten recension i en göteborgs-tidning. Och 4 plus i Aftonbladet, en 5:a i SvD, 4 getingar i Expressen osv… Att påstå att den inte fick någon uppmärksamhet är bisarrt.
  Sen förnekar jag inte att antalet lyssnare säkert har ökat, men det borde väl ändå mestadels vara positivt? Att folk har ändrat uppfattning kanske också beror på att musiken har förändrats? Jämför man arrangemangen, ljudbilden och helheten så tycker jag det finns stora skillnader från hans första skiva och den här. Det är kanske därför många har ändrat uppfattning?
  Sen kan jag bara tala för mig själv men jag skulle inte lyssna på Håkan Hellström bara för att det på något sätt skulle vara creddigt. Då finns det väl mycket mer creddiga och originella saker att lyssna på i så fall om man vill leka svår.

 7. jag förstår inte hur han gör för att lyckas gång på gång på gång på gång?
  det här kan vara något av det bästa han gjort. dock har jag bara lyssnat igenom den två gånger. men åh. genialiskt.

 8. jag håller med sofia ovan, är så fruktansvärt nervös tinför vartenda skivsläpp eftersom det nästan måste komma något som inte är bra någon gång, men efter att ha lyssnat några gånger på 2 steg från paradise har det inte hänt den här gången heller. Kanske för att Håkan vågar förändras, varenda skiva har ju låtit lite annorlunda.

 9. Jag tror allt att ni som skriver att Håkan är mer poppis nu än någonsin tidigare är av det yngre slaget. Hehe! För när han slog igenom för tio år sedan var det ett himla hallå kring honom och när andra skivan kom var det ännu mer. Han var verkligen överallt. Men å andra sidan är det väl rimligt att han blir mer och mer populär, eftersom han fångar nya unga lyssnare hela tiden samtidigt som han behåller de gamla. Som mig till exempel. 🙂

 10. och jag som inte ens har lyssnat på hans senaste än. har inte råd att köpa cd:n för tillfället och på Spotify finns ju inte skivan. förvisso kan man lyssna på youtube, men jag tycker att det är något extra speciellt med att lyssna på cd:n för första gången (utan att ha hört majoriteten av låtarna innan).

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *