Tavlor

När min mormor flyttade så rensade hon ur sin källare och då fick jag ett gäng gamla tavlor av henne. Först var min tanke att jag skulle göra en hel tavelvägg men sen insåg jag att det skulle bli väldigt mycket mätande, spikande och jobb. Så istället placerade jag de på hyllorna ovanför min säng, men först bytte jag ut motiven i några ramar till sådant som jag gillar. Här finns sjuttio år gamla blyertsskisser som min farfar gjort, en bild på min morfar och hans gamla band (i matchande träningsoveraller), den här texten som jag fixat till lite själv, en kopia av Magrittes Ceci n’est pas une pipe, en anatomisk bild av ett hjärta, ett vykort som min morfar skickade till min mormor innan de var ett par och en kopia av Ballas Damen med hunden. Saker jag tycker om lite extra mycket och som jag blir glad av att kika på.

Delta i diskussionen

8 kommentarer

  1. Älskar skissen av trädet som farfar målat. Min favorit bland hans tavlor (mamma och pappa har ju den stora tavlan i färg hemma hos sig).

  2. Nu är det så att morfars bands s.k. träningsoveraller faktiskt var deras scenkläder. Ungefär i stil med Larz-Kristers.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *