Att vara mänsklig

Ibland får jag kommentarer som antyder på att jag skulle leva något sorts drömliv – där allting är perfekt, fint och underbart. Och nog kan jag till viss del förstå det när jag i bloggen väljer att främst visa upp sådant som jag gillar. För jag lever ett otroligt bra liv. Jag är omgiven av fantastiska människor, går en utbildning där jag trivs mer än bra, har en fin lägenhet och får ägna mig åt saker jag tycker om på fritiden. Men jag äter inte frukost i sängen varje morgon och jag trippar inte alltid runt i välstrukna klänningar. På min diskbänk finns det berg av tallrikar och glas och krukväxterna ser stundtals vissna ut på fönsterbrädan.

Idag vaknade jag 13 minuter innan jag skulle gå till skolan. Jag som aldrig försover mig och som väljer att klockan ska ringa två timmar innan första lektionen börjar. Bara för att jag ska hinna vakna och somna några gånger, ta det lugnt och äta frukost, läsa nyheterna på dn.se och kolla mailen. Idag hann jag knappt slänga på mig lite kläder innan det var dags att gå och frukosten fick bli en morot som jag knaprade i mig på rasten mellan föreläsningarna. Nu sitter jag här och väntar på att min broccolisoppa ska koka färdigt, jag har ett tvättberg som sakta bryts ned i tvättstugan och jag känner i kroppen hur en förkylning är påväg. Med andra ord är jag helt och hållet mänsklig, långt ifrån perfekt men ganska nöjd ändå!

Delta i diskussionen

8 kommentarer

  1. Präktig tänker jag ofta när jag läser här. En bild man kan få av det du väljer att visa 🙂

  2. Det är väl inte bara ateraljerna och det fysiska som behöver spela in om man är lycklig eller ej? Spela roll om man har ett diskberg… ? Eller, blir du lycklig då?

  3. Anonym: Nej, det var precis det jag menade. Bara för att man visar upp positiva saker i bloggen betyder det inte alltid att man mår perfekt, livet är mer än så. Och det där med diskberget vara bara ett litet exempel. För det är klart, det är aldrig roligt med diskberg, men jag blir inte djupt olycklig av dem heller.

  4. denna eviga diskussion. Det är alltid nån som ställer den frågan om fina positiva bloggar. men frågan är ju snarare vad man vill läsa? vill man se bilder på diskberg och regntråkiga frisyrer eller glada fina saker? det finns tusentals bloggar om bådadera. gör din grej Julia!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *