Blå klänning

Idag var jag på second hand-affären Hela Människan för att leta fynd. Några större upptäckter gjordes inte men innan jag skulle gå fick jag syn på blusen på bilden. I storlek 42 och en ganska så ful modell, men i ett tyg i en blandning av siden och silke och dessutom i en av mina favoritfärger. Så jag langade fram tio kronor och köpte den.


Sedan började misshandeln och några timmar senare hade jag en liten blå klänning i min hand. Jag lovar att om min gamla syslöjdslärare skulle se hur jag syr skulle hon få magkatarr (om hon nu inte redan har det – det känns som om det ingår i yrket högstadielärare). Jag klipper med saxen hej vilt och använder mitt obefintliga ögonmått istället för måttband, sen sprättar jag lite hur som helst i tyget som visar sig vara ganska ömtåligt och min raksöm gör nog inte skäl för sitt namn då den korvar sig fram. Men ändå blir resultatet helt okej och så länge det bara är jag som ska använda den tycker jag inte det spelar någon roll hur noga det är sytt. Kragen och ärmarna fick i alla fall ryka och sen vände jag den bakofram så att knapparna hamnade på ryggen istället. Med ett skärp i midjan och tights till (för den är nog på gränsen till för kort för att bäras barbent) blev det riktigt bra!

Delta i diskussionen

10 kommentarer

  1. å, du är så himla inspirerande när du syr om och pysslar! älskar din blogg 🙂

  2. fint. önskar det kunde funka på samma sätt för mig .. jag klipper också, drar och syr men resultatet blir bara katastrofalt. haha.

    tänkte fråga, förstår absolut om du inte har tid, men om du ville pyssla lite med min bloggdesign? 🙂 jag älskar verkligen själva mallen och "the basics" och allt annat som du fixade men skulle vilja byta stil på brödtexten, ändra profilbilden och de andra bilderna och sådär .. lite smågrejer, men som jag inte har en aning om hur man gör. skulle uppskattas hemskt mycket. tack på förhand, även om du inte har tid 🙂

  3. åh nu hatar jag mig själv men jag kan inte låta bli!
    sidentyg är vävt av silke, silket är ju själva råmaterialet och siden är det vävda tyget i din klänning, så någon blandning kan det inte vara… (men för övrigt blev den väldigt söt!)

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *