Såhär lät mitt 2009

Olika årssummeringar dyker ju upp lite här och var just nu och jag började göra en vanlig jag med, men insåg ganska snabbt att det var alldeles för långtråkigt. Så nu har jag valt ut några av de låtar jag lyssnat mest på under 2009 och skrivit ett minne från året som hör ihop med varje låt. Jag försökte begränsa mig lite, annars skulle ni ha en lista på hundratals låtar här, men jag hoppas att ni kan tycka det är kul ändå!

Egentligen finns det en rad minnen till den här sången, ett är självklart från när jag hörde den på hennes konsert i London, det var magiskt! Ett annat minne är från en söndag i september då jag haft brunch för ett gäng fina vänner. De flesta hade redan gått hem men jag, Stina och Damon låg kvar i min säng och kollade på youtube-klipp med Beyoncé och vi lyssnade på den här låten säkert tre gånger i rad.

En av de sista helgerna på sommarlovet tillbringade jag tillsammans med några fina vänner i Stockholm. Det blev en varm, rolig och underbar helg och på vägen hem till Norrköping igen lyssnade vi på den här på högsta volym och hade allsång i baksätet.

Den här låten spelades åtskilliga gånger under studentveckan och även innan dess, alltså var det ju inte så konstigt att man tids nog lärt sig hela texten utantill. Så när den spelades på en av de första festerna på universitet med min nya klass sjöng jag ju med såklart, varpå mina nya vänner stirrade fascinerat på mig och utbrast: ”Julia, kan du hela den här?!”. Och jag trodde ju det var självklart att alla kunde den, för så var det bland mina gamla klasskompisar, så det tog ett tag innan jag insåg att så inte var fallet. Sen blev jag kallad ”Maskinen” i säkert en vecka efteråt… 🙂

Min kompis Julia gjorde ett dansprojekt baserat på de fyra elementen som hon filmade när vi var i Barcelona och en av låtarna hon dansade till var den här. Vi hade gått högt upp på ett berg med magisk utsikt, för dansen skulle symbolisera vind. Där satt jag och fem av mina bästa vänner i den värmande solen (vilket var underbart med tanke på att det var februari och kallt och grått hemma i Sverige) och hade picknick till tonerna av detta.

Jag tror inte det här var låten vi lyssnade på i just det ögonblicket, men sedan Karin gjorde en stop motion från dagen med den låten i bakgrunden kopplar jag alltid den här låten till just den stunden. En riktigt varm och solig dag i början av augusti på Annas landställe på en skärgårdsö. Vi åkte båt, solade på bryggan, fångade maneter, pratade, lagade god mat och såg på fantastiska solnedgångar. Det blev en av sommarens allra bästa dagar!

Hela den här låten och texten var verkligen min vår, den sista terminen på gymnasiet. Man kommer hem sent, föräldrarna undrar vad man ska hitta på till hösten, man vet inte riktigt – man vill bara ha kul just nu! En bra bilkörarlåt som lyssnats på många gånger då man åkt E22:an hemåt sent på natten under detta år.

 

Jag började lyssna på La Roux ungefär samtidigt som jag började min nya utbildning och sen har jag fortsatt lyssna hela hösten. Varje gång jag stått inför något jobbigt eller behövt peppa mig själv har jag lyssnat på den här låten och insett att jo, jag klarar det här också! Inget kan stoppa mig – I’m going in for the kill. Otroligt bra låt och otroligt bra artist!

Jag gick ju musiklinjen på gymnasiet och varje år har vi en egen vårbal med alla ettor, tvåor och treor. De flesta eleverna på skolan är ganska inriktade på klassisk musik eller jazz och bara ett fåtal lyssnar på musik i den här genren. Så det var verkligen en syn att se dessa hundra personer i balklänning och kostym hoppa runt och skrika ”One, two, woop woop!

Den här låten har jag lyssnat på oändligt många försommarkvällar. Den gör sig verkligen bra tillsammans med den där speciella lukten och en rosaskimrande himmel. Enligt min last.fm-statistik lyssnade jag på den 26 gånger under en vecka i maj. Det skulle inte förvåna mig om det vore fler.

Ungefär så lät mitt 2009! Klicka på bilderna så öppnas låtarna i Spotify. Nu inväntar jag 2010 med massor bra låtar och nya minnen!

Delta i diskussionen

5 kommentarer

  1. S as in Sofia: Åh, tack! Ja de är underbara!

    Josefin: Tackar! Jag heter prickigt! 🙂

    Patrik: Varsågod! Mycket bra låt!

    Amanda: Men åh, tackar!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *