Läsa, läsa, läsa

De senaste dagarna har jag gått omkring och funderat lite på vad jag vill hitta på. Det här med jullov är ju alldeles underbart men efter två dagars stillhet blir jag alltid rastlös och vill göra något. Så jag har tänkt och tänkt och nu ikväll kom jag äntligen på vad jag är sugen på att göra, nämligen läsa! Förr läste jag hur många böcker som helst, men den här hösten är det mest kurslitteratur som hunnits med. Så nu riktigt längtar jag efter att få sitta uppslukad i en bra bok och att knappt vilja gå och äta middag för man inte kan sluta läsa. Därför vill jag ha massor bra tips på böcker jag kan läsa resten av mitt jullov. Ju fler desto bättre, för här ska minsann läsas!

Delta i diskussionen

12 kommentarer

 1. allt med haruki murakami. underbar författare.

  annars är marisha pessls "fördjupade studier i katastroffysik" är en alldeles fenomenal bok för ordnördar som jag, som älskar ord och meningar med höga lix-värden. spännande på ett mystiskt sätt också, vilket höjer läsupplevelsen.

  känner dock igen mig i att det mest blir kurslitteratur för tillfället. men det är viktigt att bryta av med avkopplande läsning ibland också. för kreativiteten om inte annat! 🙂

 2. extremt högt och otroligt nära är ju världens bästa bok, fast den har du ju på bild så den har du nog läst.

  annars kan jag tipsa om:
  kärlekens historia – nicole krauss
  nu vill jag sjunga dig milda sånger – linda olsson
  det mesta av johanna nilsson
  det mesta av per nilsson (som "ett annat sätt att vara ung")
  sunnanäng – astrid lindgren
  powerbook – jeanette winterson
  fyrväktaren – jeanette winterson

  ja, det var litegrann 🙂

 3. "Tidsresenärens hustru" av Audrey Niffenegger tipsar jag om. Och "Jag behöver dig mer än jag älskar dig och jag behöver dig så himla mycket" av Gunnar Ardelius. De är båda väldigt fina och kärleksfulla.

 4. Anders Paulrud är ett säkert kort. Söderbergs "Den allvarsamma leken" är ännu ett säkert kort. Skriv gärna och berätta vilken/vilka böcker du bestämmer dig för. 🙂

 5. vi vill se dina klappar! vad fick du? vad gav du? det brukar alltid vara så inspirerande att se!

 6. Jag vill också tipsa om Murakami, och "De små tingens gud" av Arundati Roy. Och Gott Nytt År!

 7. Nu beror det ju på vilken typ av böcker du gillar, men hursomhelst så kan jag rekommendera "gud vill att du ska dö" av Mitra H. Lager. Den handlar om revolutionen i Iran när shahen störtades och ayatolla Khomeini kom till makten. Ett stycke nutidshistoria som är värd att läsa mer om!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *