Öppet brev till en tjuv

Hej, du som stal min mobil igår. Jag tänkte bara upplysa dig om några saker.
1. Ja, knapplåset är krångligt att få upp. Genomsnittstiden för då nyinvigda ska försöka få upp det ligger på runt två minuter. Nej, jag tänker inte berätta hur man gör.
2. Mobilen du stal är fyra och ett halvt år gammal. Kan alltså inte beskrivas med fraser som ”top notch” och ”up to date”.
3. På grund av dess ålder och att den är en Motorola (inte det mest sålda mobilmärket direkt) så säger jag bara: lycka till med att hitta en laddare! Tro inte att du klarar dig utan en, batteriet dör nog om någon dag eller så.
4. Hade du planerat att läsa mina superhemliga (eh…) sms så säger jag bara: tyvärr! Pinkod på inkorgen kan vara den bästa egenskapen min gamla mobil hade.
5. Med tanke på att du inte kommer kunna skicka några meddelanden så får du inte heller ta del av den fantastiska ordlistan som min mobil erbjöd. Det var inte möjligt att lägga in egna ord och vilken okänd form av T9 den råkade inneha är ganska oklart. Men den bjöd på många skratt, min favorit: då man ska skriva ”Hipp Hurra” föreslår den ”Gips Hussein”. Är du insatt i den ekonomiska branschen så kan jag tipsa om att ordet ”börsnoterade” finns och kommer upp ganska tidigt som alternativ.
6. Ja, jag tror det är batteriet som glappar. Det är därför mobilen startar om sig varje gång du råkar lägga den ned lite för hårt på en kudde eller något annat mjukt.
7. Tyvärr, min telefonbok innehåller inga mäktiga c-kändisar. Bara vanligt löst folk som går att hitta på eniro.
8. Det finns bara ett spel. Det är både värdelöst och urtråkigt. Grattis.
Det var nog allt. Och förresten, inget ont som inte har något gott med sig. Min nya kompis:

Delta i diskussionen

25 kommentarer

 1. det var roande att läsa detta haha, men tråkigt att någon knyckte den!
  plus att jag med vill ha en iphone ! (jag drömmer, det skulle jag aldrig ha råd med själv och mina föräldrar skulle nog inte vilja hjälpa mig heller dirket plus att min nuvarande mobil införskaffades i junimånad!

 2. Utgifterna är visst många sedan du fick eget hushålle! Glöm inte gå och rösta i morgon!!!

 3. hej julia! som du kan se har min bloggdesign gått åt helvete sen jag var inne och pillade, och nu är jag så trött på att förstöra saker så jag tänkte vända mig till ett proffs som dig.. finns det någon chans att du har tid och lust att pilla lite åt mig? jag har lust att köpa en komplett design av dig om du gör sånt också 😀 just nu är jag så trött på det, har försökt få ihop alla mått men det går inte.. 😛 hör gärna av dig! kram!

 4. Emelie: Wie!

  Cornelia: Haha, tack!

  Nina: Ja, tråkigt att någon tog den men man får se det komiska i det! Om man sparar och prioriterar och verkligen vill ha något brukar det gå att fixa! 🙂

  Emma: Haha, bra att du gillade det! 🙂 Tack!

  David: Hahaha…

  Bea: Ja, precis!

  Malin: Kul!

  Jonas: Ja, verkligen!

  Sky: Hej. Tackar, tackar!

  Hanna P: Oooh, tack!

  Modemix: Haha, jepp!

  Mamma: Jag har koll! Och röstningen hoppar man inte över!

  Karin: Ja, superfail!

  Matilda: Hej! Har en del att göra just nu, men jag skulle kunna tänka mig att fixa ihop en komplett design om du vill. Tänk bara ut ungefär vad du vill ha så ska jag försöka hitta tid för att fixa något! 🙂 Kram!

  Kajsa: Inte ett endaste öre!

 5. Gips Hussein, ALLTID EN FAVORIT. 🙂

  Detta innebär att du har nytt nummer?

  P&P

 6. iphone är bäst! vill ha en 3S dock eller vad det är dom heter, dom nya iaf :p jag kan inte mmsa med min (hur konstigt är inte det på en skala?!) och det är dålig batteritid. men annars är det underbart =)

 7. iphone är bäst! vill ha en 3S dock eller vad det är dom heter, dom nya iaf :p jag kan inte mmsa med min (hur konstigt är inte det på en skala?!) och det är dålig batteritid. men annars är det underbart =)

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *