You’ve got the power

Okej, nu ska vi prata viktigheter här i Prick-bloggen. Idag är det den 20 september, det betyder att man får gå och rösta om man är medlem i Svenska Kyrkan. Gör det! För ni vet, om man inte röstar så har man inte heller rätt att klaga sen.

 

Idag har jag röstat. Har ni gjort det? Om inte, varför då? Alltid intresant att veta!

Delta i diskussionen

18 kommentarer

 1. jag har inte röstat… eftersom att jag pinsamt nog inte har en blekaste aning om vad det här valet innebär eller vad man kan rösta på osv.

 2. Emelie: Du röstar för att välja styrelser som sedan påverkar hur kyrkan ser ut, hur pengarna ska användas, vad de ska inrikta sig mot osv. Du kan rösta både på partier och personer! 🙂

  Matilda: Åh, så typiskt!

  Dintotto: Good stuff!

 3. jag sitter och överväger att gå och rösta sen med mina föräldrar …
  jag är inte alls insatt i kyrkan och inte mina föräldrar heller, men dom ska göra det för att förhindra att sverigedemokraterna kommer fram, något sånt. så ja. jag får se! 🙂 men har man en röst så ska man ju egentligen utnyttja den så ja.

 4. jag är inte medlem i svenska kyrkan, så tyvärr kan jag inte rösta! är inte insatt heller. man kanske borde gå med bara för att ha rätt att påverka, svenska kyrkan är viktig. minst sagt för oss troende.

 5. Sofia: Jag tycker absolut att du ska rösta! Att förhindra Sverigedemokraterna var en av anledningarna till varför jag röstade.

  Klara: Jag är inte superduperinsatt men det är ju ändå viktigt som sagt. Du kan ju vara med i Svenska kyrkan också utan att det påverkar ditt andra val av församling, det är ju egentligen bara en fördel. Mer makt liksom! 🙂

 6. Matilda: Det är inte livsnödvändigt att ha ditt röstkort, bara du har legitimationen med dig går det förmodligen att skaffa fram ett nytt om du pratar med vallokalspersonalen.

  Själv röstade jag faktiskt för några timmar sedan med ett nyutskrivet röstkort. 🙂

 7. har inte röstat men har resonerat så här: jag är inte troende. jag vet inte vilket parti som står för vad. och jag är inte troende. därför klagar jag inte heller. 😉

 8. har inte röstat men har resonerat så här: jag är inte troende. jag vet inte vilket parti som står för vad. och jag är inte troende. därför klagar jag inte heller. 😉

 9. Nar jag val tog mig ur the tentaperiod of hell och forstod att livet utanfor bubblan fortsatt och att det snart var val, var det redan lite val tajt att hinna fa over rostkort och dylikt oumbarligt for att utlandsrosta sa det blev inget val for mig den har gangen. Lite trist ar det da rosten kanns mkt viktigare i ett val dar fler valjer att inte delta.
  Tycker dock att informationen varit sen och knapphandig.

 10. Röstade gjorde jag allt! Även om man inte röstar för att man inte vet vad man tycker så kan man ha röstat blankt iallafall, för att hjälpa till och få kyrkan demokratisk 🙂

 11. Självklart röstade jag, och av samma skäl som du.
  Sverigedemokraterna är inte bara ett parti som enligt mej har en usel politik
  utan dom utnyttjar dessutom kyrkan för att få starkare ställning och sedan kunna ta
  sig in i riksdagen.
  Jävligt fel tycker jag. Liksom allt SD står för.

  Så jag tyckte det var väldigt viktigt att rösta och jag fick med mej flera andra också så
  att dom röstade dom med!
  Det kändes bra, och dom som jobbade med röstningen i vallokalen var dessutom så
  himla trevliga mot oss =)

 12. Bea: Synd. Jag håller med om att det varit lite dåligt med information, det är tråkigt för det är ju ändå ett viktigt val!

  Ilona: Absolut!

  Petter: Bra! Det känns faktiskt himla bra att rösta, jag gillar att kunna påverka! 🙂

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *