Det finns inga runstenar på Manhattan


Jag älskar sexfiliga motorvägar. Skyskrapor som sträcker sig mot himlen. Surret från hundratals människor i metron. Tutande taxibilar på väg mot olika destionationer. Stressat business-folk som småspringer längs gatorna. Hurtiga joggare på löparrundor i parken. Jag är storstadskär. ♥

Men samtidigt är jag uppväxt mitt ute i ingenstans. Det finns inte ett enda Starbucks i gathörnen här.
Den största sevärdheten där jag bor är två runstenar från vikingatiden.

Trots avsaknaden av storstadspuls älskar jag platsen där jag bor. Skogen som jag promenerat i så länge jag kan minnas. Synen av de allra första vitsipporna. Grannbarnen som hoppar studsmatta med glada skrik. Anslagstavlan vid busshållsplatsen som annonserar om dansbandet Ros-Maries kommande spelning.

Det är så lätt att tycka att storstaden har allt som räknas,
men det finns ju faktiskt inga runstenar på Manhattan.

Delta i diskussionen

9 kommentarer

 1. precis.

  men jag skulle nog hellre bo i storstaden,

  så länge jag får komma hem ibland.

  det varierar lite från dag till dag x3

 2. Borta bra, hemma bäst? I alla fall så sant som det är sagt, med det där om runstenarna på Manhattan. De är liksom obefintliga. Och tacka vet jag anslagstavlan 🙂 Det har både sina för och nackdelar med att bo i Tåby. Jag tyckte att det var fint skrivet av dig, men min kommentar har liksom ingen poäng… Aja, jag vill bara inte plugga musikhistoria…. Det kanske är det som är poängen. Äh, puss kära syster, det var fint att vara hemma. Men i sommar ska jag spela asmycket Wii så att jag kan klå dig i tennis!!

 3. Klara: Ja, precis.

  Cary: Men det är ju lite så det är. Man vill ha allt liksom. 🙂

  Vendela: Haha, jag gillar din kommentar även om den inte har någon poäng! Lycka till med musikhistorian! I sommar blir det Wii-turnering! 😀 Puss!

  Krilleh: Ja! Love it!

  Linda: Eller hur! Lite av varje är bäst!

  Marie: Men exakt. Båda är bäst!

  Karin: Tack!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *