Tillsammans är man mindre ensam

image704
image705image707
Just nu läser jag en väldigt fin och bra bok. Den heter Tillsammans är man mindre ensam och är skriven utav Anna Gavalda. Än så länge har jag kommit ungefär halvvägs och den är ljuvlig! Boken utspelar sig i Paris och handlar om fyra väldigt olika människor som bor under samma tak. Personbeskrivningarna och orden är magiska och detaljerna är många och fina. Det är nästan så att jag inte vill att boken ska ta slut, tur då att den är drygt 500 sidor lång! Berättelsen har även filmatiserats och när jag slutfört min fina läsupplevelse ska jag ge filmen en chans.

image706

Har ni bra boktips så får ni gärna dela med er!

Delta i diskussionen

44 kommentarer

 1. jag hinner tyvärr inte läsa så mkt annat är kurslitteratur nu för tiden. annars avgudar jag peter pohls böcker. han är en underbar författare!

 2. Ok, jag minns att jag läst några böcker av honom men det var rätt länge sen! Ska försöka kolla efter fler, för det jag läst är riktigt bra! 🙂

 3. Åh, läs boken! Jag har hört att filmen ska vara bra, så jag ser fram emot att se den sen när jag läst klart boken… 🙂 Kram

 4. Gud vad bra. Jag har ett berg med böcker jag hade tänkt och läsa. Det är skoj. Men när jag klar..då är det den här boken jag ska läsa.

 5. Vill du läsa en riktigt gripande bok så ska du läsa Flickan med de röda skorna, skriven av Maria Housden. Så sorglig, men så otroligt bra! En sann historia. Det är mitt bästa tips! =)

 6. Gaaaah. Jag alskade filmen! Blev helt kar i Frankrike (igen) och sa ar det bra skadespelare ocksa. Blir lite sugen pa att lasa boken nu. puss puss

 7. Åh, jag sträckläste den i våras! Det är en helt fantastisk bok. Måste se filmen nu ^^

  Annars är Marian Keyes böcker bra… för det mesta. Och Marisa de los Santos bok, Cornelia, Cary Grant och Kärleken.

 8. jag borde verkligen ta mig i kragen och läsa den där boken. den verkar så himla fin. filmen har jag inte heller lyckats se ännu. det får det bli ändring på.

 9. Surra: Ja, det är roligt att ha många böcker att läsa! 🙂

  Papayan: Den ska jag absolut kolla upp! Tack för tipset!

  Lina: Nu ser jag verkligen fram emot att se filmen. Jag vill till Frankrike! Åhh! Läs boken, den är fin! Puss

  Cornelia: Åh, den är underbar! Marian Keyes böcker har jag läst, de är bra. Ska kika in den där av Marisa de los Santo. 😀 Tack!

  Linnéa: Ja, nu har du två bra grejer att se fram emot! 😀

 10. Jag tänkte bara fråga när du fick göra intagningsprovet till musiklinjen 🙂

 11. Det var någon gång i slutet av februari, början av mars tror jag. Vet i alla fall att sökningarna i år börjar vecka 10. 🙂

 12. Jag spelar tvärflöjt, sjunger och spelar piano men har valt tvärflöjt och sång

 13. Nja känner och känner, men jag vet vad dom heter 😛 Jag hoppas det 🙂

 14. Men du brukar det inte vara en i från trean som är med i ”juryn”?

 15. Haha, ok!
  Jo, det brukar sitta med en trea. Oftast någon som spelar samma instrument, men treorna är snälla så det är ingen fara! 😀

 16. åh, den boken måste jag läsa!

  Två böcker med antoine de saint-exupéry som du måste läsa – ”Le Petit Prince” och sen måste du läsa ”Terre des Hommes”. På svenska heter de ”den lilla prinsen” och ”kamrater på en irrande planet”. Sen en väldigt bra bok är ”alkemisten” med paulo coelho.

 17. jag har ju den hemma! måste läsa den.. jag skulle rekommendera Ebenholts av Ryzard Kapuzinski, När Ravi fick fläckar av Cecilia Philipson, böcker av Curtis Sittenfeld, Paulo Coelhos böcker.. och Jonathan Safran Foers böcker såklart!

 18. Läs den så fort du får tid! Åh, vad många tips – underbart! Ska skriva upp alla på en lista och ta mig till biblioteket. Längtar verkligen till sommaren då man kan plöja hur många böcker som helst! 🙂

 19. Linn: Ja, jag ska absolut läsa mer av henne!

  Evelina: Ja… läs du med!

  Helenascity: Eh, nehej. Synd för du går verkligen miste om mycket!

 20. älskar den boken!
  ”sen tar vi berlin” av moa.. åh, jag minns inte hennes namn, det är ett dubbelnamn i alla fall, den boken är också mysig! 🙂

 21. Åh, jag älskar ”Tillsammans är man mindre ensam”, helt fantastisk.
  Annars måste du läsa Jonathans Safran Foers böcker, och boken ”History of love” av hans fru som heter Nicole (Krauss/Strauss-something…). ”Tillsammans är man mindre ensam” är också helt underbar. Annars älskar jag allt av Jane Austen.

 22. Läs Illusionisten av John Fowles! Otroligt fascinerande och skickligt skriven bok. Ett måste 🙂 den är dock ganska lång med sina 700 sidor, men det är värt det.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *