Juletider

julstjärna julekalendern julkalender
Nu känns det som om julen börjar komma igång ordentligt. I mitt fönster hänger en finfin julstjärna som jag ägnade hela helgen åt att pyssla ihop. Den lyser så fint, särskilt på mörka decembermorgnar och sena kvällar. Julkalender har jag också såklart! Mamma frågade min lillebror om det var någon mening med att köpa en kalender i år, men han kände att han hade växt ifrån det så då tänkte hon låta bli. Fast då kom det vilda protester från mitt håll. Jag må vara sjutton år, men det är väl klart att man ska ha en tv-kalender i alla fall?! Så nu är det precis som föregående år; jag äter min frukost framför dagens avsnitt, luckan öppnas och sen är det full fart till skolan. Goda traditioner! 🙂 Än så länge gillar jag i alla fall kalendern, fast jag stör mig lite på hon Elfrid för hon är så seg… Haha, vad tycker ni om julkalendern?

Just det, en sak till. Av någon underlig anledning har jag lovat att jag ska vara med och sjunga julsånger på torsdag. Vi är en kör på ca 40 personer som ska stå i någon sorts julgransställning och skråla (och nu till det bästa) självfallet iförda grangröna ponchos! Varför har jag en stark känsla av att det kommer regna? Och varför händer sånt här bara mig? Men, men vad gör man inte för julefriden! 😀

Delta i diskussionen

12 kommentarer

 1. Hahaha, var ska denna fina julgranskör stå och sjunga?? Måste ju bara se det! Här hemma hinner vi inte med julkalendern på morgonen utan det får bli innan kvällsmaten på kvällen istället. Eftersom jag oftast lagar kvällsmat så har jag inte hunnit se så mycket av kalendern i år, men barnen gillar den. Får se om jag hinner sitta en stund ikväll. Ha det så bra i slaskdecember-vädret. Ses på lördag gissar jag. Kram

 2. Varför iförd…poncho? Grön poncho? Hmm. Annorlunda! 😀 Jag ska tillbringa torsdagen med att åka ned till din hemstad där vi har lägenhet ju. Och sen vidare till Arlanda för semester. Wii. Men stressigt! Krama

 3. Julia, det var jättemysigt att sjunga i julgranen, synd att du inte var med för det var helgrejt! Revansch i morgon! Jag STÖR MIG på julkalendern; 1. Elfrids tröghet och snobbighet 2. Milas snobbighet (hon också) och DRYGHET 3. den asfula isbjörnen som ska agera polarexpress.

 4. Ulrika: Det är i Knäppingsborg, på innergården där! Kom dit imorgon klockan 17 om du vill se oss! 😀 Du kan ju alltid kolla julkalendern på svt.se om du inte hinner se på tv-tiderna. Fungerar ypperligt vilken tidounkt som helst på dygnet!

  Kajsa: Jo, för grejen är att vi liksom ska se ut som en julgran hela kören. ”Scenen” är julgransformad, vi ska vara gröna på överkroppen (ponchon) och på huvudet ska vi ha röd mössa och röd halsduk så att det liksom ser ut som julkulor. Haha… Åh, trevligt med semester! Jag antar att det inte blir någon längre visit i Norrköping eller…? Kram!

  Lollo: Åh, det låter lovande faktiskt! I morgon ska vi sjunga som bara den! 😀 Haha, jag med! Elrid tycker jag är värst… hon är så korkad och seg! Och lat! Mila är lite snobbig och så, men ändå hon är ju typ tio. Elfrid är en tant! Isbjörnen är så sjukt ful! Kunde de inte animerat den lite bättre…?!

 5. Haha, hett med ponchos:). Jag tittar också på julkalendern, trots min ålder (16).
  Jag tvingar mina stackars förtryckta föräldrar att göra frukosten, som intages framför TV:n, till mig:) Man måste dock kämpa som ett djur för att hinna med bussen sen, men vad gör väl det? vad tycker du förresten om jukalendern? Jag gillar den, men ungen är lite dryg mot den stackars tomtenissan…

 6. Haha, oh ja! 😀
  Oj, det var värst… min föräldrar skulle nog inte acceptera det, fast det beror kanske mest på att alla äter frukost vid olika tider och man bara tar fram åt sig själv. Jag gillar den än så länge men jag tycker Elfrid är lite för lat och seg (och korkad!), ungen är aningens för dryg och isbjörnen är jättefult animerad!

 7. Ohh men vad söt och go du är som säger sååå! Kommer att sakna att gå in på dina fina blogg också vettu. Men när ska ni sjunga då? Jag vill jättegärna komma förbi och kolla ju! Dessutom kan jag vara med ju!! Jag har grön kappa och röd mössa ju.. HAHAHA Dt är faktiskt saaaaant till och med.
  Men i vilket fall som helst, Jag är bara på semester i liute mer än en vecka så jag är snart hemma igen. Och kanske kanske så gör jag lite videobloggning när jag kommer hem, Måste ju visa alla sötnosar hur fint det är i Oman. Och så får ni ju liksom följa mes på resan också då, fast indirekt. 😀 Krama!

 8. Vi sjunger kl 17.00 i Knäppingsborg. Vad roligt att få träffas dig! 😀 Haha, då kan du ju också vara med och sjunga!
  Ja, videoblogga gärna! Jag vill se hur fint det är i Oman, det låter ju som om det är ljuvligt i alla fall. Vi syns i morgon! (Iiih!) Kram!
  (överdosering av utropstecken i denna kommentar… haha)

 9. Klart att man måste äga en julkalender! Jag tycker också att Elfrid är lite seg än sålänge, men.. hon kanske rycker upp sig? Vi får hoppas på det.

 10. Hm, tycker kalendern är rätt så bra hittills, men har inte hunnit se allt.

  Du är hemskt söt, för övrigt. Alltså inte bara i utseendet utan… hela din blogg. Jag blir alltid så glad av att läsa den.

 11. Ja, precis! Du kan ju alltid se ifatt avsnitt på svt.se om du skulle råka missa något. Det är perfekt! 🙂

  Tack så jättemycket! Jag blev verkligen glad av att läsa det! 😀 Tack!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *