Jag är redo

Lucialinnet är struket. Det vita bandet är handtvättat och hänger på tork. Ljusmanschetten är tillklippt och på den är låtordningen noggrant påklistrad. Tv-tablån är flitigt instuderad (svt2 06.30) så att jag ska komma i stämning i den arla morgontimmen. Lussekatter finns, likaså pepparkakor. SMHIs prognos tyder på vacker frost och termometerns -4,5 grader ser lovande ut. Allt är förberett. Nu är det äntligen dags för en av mina favorithögtider.
Lucia.

image570
Hur firar du? Några Lucia-tåg i år? Myser du framför lucia-morgon på tv?


PS. Bild från vårt Lucia-firande i skolan. Fler bilder hittar du här.

Delta i diskussionen

18 kommentarer

 1. Missade det på tv:n imorse, men det var Luciatåg i skolan. Dock var alla körare (finns musiklasser i min skola) och repade i Globen, så de som var kvar var inte särskilt bra. Men det var mysigt ändå.

 2. Började morgonen i Stora Kyrkan där musikestet-treorna här i stan sjöng. Mysigt och vackert. Utanför låg det tjocka snötäcket och kylan bet tag ordenligt om kinderna. Bra start på dagen i alla fall! Puss

 3. Emelie: Tv går också bra, även om det är mysigast att se det ”live”. 🙂

  Cary: Varför sov du inte mellan bara en timme? Så många ställen var det väl inte som ni skulle åka runt till?

  Linnea: Det går i repris någon gång på kvällen också tror jag! Visst att det är fin sång är ett plus, men det är ju mysigt i alla fall! 🙂

 4. Hur firar du? inte er än vanligt äter väl lussabullar… Några Lucia-tåg i år?Var med i ett själv =)
  Myser du framför lucia-morgon på tv?
  Nej tittar aldrig

 5. jag firade genom att glömma bort hela grejen. Åt frukost i solen med utsikt över havet, somnade på stranden, skuttade runt i vågorna, åkte in till Salalah med min bror och hans flickvän och åt god mat på en Libanesisk restaurang till ackompanjemang av böneutroparnas sång från Minareten. Sen kikade vi på stjärnorna under ökenhimlen och shoppade bisarrt många fina sjalar i basarerna och jag hittade mig en Omansk man att gifta mig med om jag ville. ^^ Det var årets lucia á la Kajsa. 😀

 6. Även om det inte lät som en traditionell svensk lucia, låt lät det väldigt väldigt trevligt! Hade inte tackat nej till ett byte faktiskt… 🙂

 7. Mm.. luciatåg är fint! 🙂 Jag har gått lucia-tåg i massor år, så jag kan inte riktigt vara utan det! 🙂 Men lussebullar går bra det med… det är gott!

 8. Mmm… jag gillar det! Det är ju inte jag som tagit det dock, eftersom jag står i kören, utan någon som jobbar på min skola. 😀

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *