Berättelsen om hur det gick till när jag blev utklädd till julgran

Berättelsen om hur det gick till när jag blev utklädd till julgran.

Det hela började en vanlig körlektion (kör som i sjunga, inte köra bil) när vår lärare Henrik kom och frågade oss om vi kunde tänka oss att ställa upp på ett litet projekt: I en del utav Norrköpings vackra stad (nämligen i området Knäppingsborg) hålls det under december månad lite julmarknad med försäljning utav granar, kransar och diverse välsmakande läckerheter. För att skapa den rätta julstämningen behövs det då lite vackra julsånger. En mycket driftig person vid namn Lisa hade tagit tag i detta och anordnat en massa körer som skulle sjunga en stund om dagen, bland annat vår kör. För att maximera julkänslan hade någon kommit på den mycket smarta idén att kören skulle stå på en scen formad som en gran. Det var som en trappa med breda steg, i toppen satt en stjärna och staketen som delade av stegen var klädda med granris. För att öka på den här grankänslan ytterligare skulle kören vara iförda grangröna ponchos och vips så såg kören ut som en gran! Men vem vill ha en gran när man kan få en julgran?! Ingen såklart, så därför ifördes körsångarna röda mössor och halsdukar som fick huvudena att lysa rött likt kulor i en gran. Där stod vi sedan, ett gäng tappra sångare ifrån musikgymnasiet som utgjorde en vacker kör, iklädda julgranskostymer och spred julstämningen över området.

Slutet gott, allting gott!

Har tyvärr ingen bild på mig utklädd till julgran, men någon av mina klasskamrater har säkert. Ska höra med dem om jag kan få tag på någon! 🙂

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *