Snö, snö, snö!!!

Jag har ju precis avslutat min kurs i mental träning och en sak vi fick lära oss där var att man skulle se positivt på saker. Det är ju oftare lättare sagt än gjort, men nu har jag gett mig på ett försök. Jag blir nämligen så trött på alla människor som bara gnäller och gnäller på snön. Kom igen nu va! Tänk lite positivt! Efter att i några dagar nu ha fått utså detta gnäll så jag tröttnat så ofantligt att jag bestämt mig för att skriva en lång och fin lista på alla bra saker med snön. Så läs och begrunda!

BRA GREJER MED SNÖN:

* Det är normalt att det snöar i november. Alltså borde vi vara glada för att det snöar. För med tanke på hur mycket vi har förstört vårt stackars klimat så ska vi vara glada åt alla normala temperaturer. Hade det varit 15 grader varmt hade jag faktiskt blivit väldigt orolig. Så nu är jag bara lättad och glad (även om det för all del i världen INTE betyder att det inte finns några klimatproblem).
* Snön lyser upp. Nu menar jag faktiskt bokstavligt talat, för tänk bara på det enorma mörker som omfamnar oss såhär års, med ungefär en månad kvar till vintersolståndet. Då är det bra att det ligger lite fin vit snö på marken som gör världen vacker, vit och ljus!

* Snö är roligt att leka i! Hur kul är det inte att åka skidor, bygga snögubbar, ha pulkatävling eller snöbollskrig? Snön är typ världens roligaste lekredskap och den är gratis också!

* Man får säga ordet "snö" många gånger. Jag gillar att säga snö. Det ligger så fint i munnen och låter så mjukt och gulligt… Snööööö! (undvik dock den värsta östgötskan, då försvinner lite av det gulliga).

* Alla som klagar på att man blir blöt om fötterna, hallå? Det är nu ni ska plocka fram era ombloggade gummistövlar, stövlar med rågummi-sula eller uggs. Det är ju nu som deras ultimata användningsperiod är.

* Om det snöar riktigt, riktigt mycket och man bor lite utanför stadskärnan. Då kan faktiskt snön leda till att man får stanna hemma från skolan eller jobbet därför att man är insnöad. Och då kan man ägna hela dagen åt att lägga pussel, äta pepparkakor eller se på film.

* Novembersnö betyder att det snart är dags för jul. Och jul är som vi alla vet något väldigt mysigt och trevligt! (Om ni inte håller med mig så säg till, då ska jag skriva ett mastodont-inlägg med positiva grejer om julen).

* Snö är väldigt fint att titta på. Har ni tänkt på det? Ett virvlande snöfall, flingor som lägger sig som ett täcke på marken. Snyggt som tusan!

* Om du blir lite törstig (och inte är så känslig för minsta lilla bakterie) så är det utmärkt att bara öppna munnen och sträcka ut tungan när det snöar. Iskallt och härligt vatten direkt! Är du dessutom inte bredvid en mycket trafikerad väg med höga avgashalter så smakar det ännu godare! 😉 Däremot bör ni inte ät snö från marken, i alla fall inte gul…

* Det som göms i snö kommer fram i tö. Perfekt nu om ni inte orkat kratta löv eller så… Allt göms bara under snön och så behöver ni inte bekymra er om det förens om några månader. Som supersnabb städning ungefär. Och du behöver inte ens anstränga dig för att snön ska falla ned, för det gör den av sig självt.

* Det är ingen mening med att klaga! För vi människor kan ändå inte bestämma vädret. Visst vi kan typ förorena ner hela alltet och på så sätt påverka, eller spränga stora regnmoln och så… Men hur bra har det funkat hittills? -Inget vidare… så då kan vi lika gärna låta det snöa som det vill!

hundfjället isbjörn
Mysig fjällstuga i Sälen där vi åkte skidor förra vintern och söt isbjörnshund som jag och en kompis byggde en vinter.

Delta i diskussionen

14 kommentarer

 1. Pfft, jag gillar snön. Men insnöad? Det har hänt typ en gång i hela mitt liv att jag varit tvungen att stanna hemma för att de inte kunde ploga, haha XD
  Men usch, ät inte snö!

 2. Åh, snö är underbart och gissa vem som ska ge sig ut imorn och åka säck. Moi. Stugan. Minnen. Gudars vad kul vi hade det och det gällde att utnyttja antalet skidtimmar till max. Hehe. Vi var ett bra skidåkarpar! Puss o kram

 3. Jag gillar faktiskt snö men det faktum att snön är starkt förknippad med julen gör mig stressad och nedstämd.
  Tyvärr medför julen mest bekymmer för mig så vintern har förlorat sin charm meeeen du får gärna omvända mig igen! ”and watch out for that yellow snow!” Puss

 4. Cary: Bra! Haha, det har hänt mig också, typ en gång… Fast i USA så fick mina kompisar som vi bodde hos då stanna hemma flera dagar pga av snöstorm och det tyckte vi var jättebra för då kunde vi leka hela dagarna. 🙂
  Nej då! Jag ska inte äta snö!

  Lina: Åh, vad mysigt! Än finns det inte så mycket snö här, knappt någon centimeter men jag väntar! Haha, ja vi hade jättekul! Kommer du ihåg den lille pojken som åkte störtlopp och sjöng ”I belive I can flyyyy…” Puss!

  Ofy: Bra där, men det där med julen alltså. Det får väl bli till att skriva ett mastodont-inlägg och omvända dig! 😀

 5. Mmm… visst är den fin! Vi höll på i åtskilliga timmar med den där… höll på att förfrysa oss, men söt blev den! 😀

 6. Jag kommer fortsätta gnälla över snön, jag vet att det inte lönar sig, men det är min inre tant-gnällighet som vägrar ge med sig.

 7. Men kääära duuu! Jag vet att det är jobbigt att ta sig fram när snön lagt sig på trottoarerna (som kommunen inte har vett att ploga) och snön räcker halvvägs upp med käppen och rullatorn kör fast i snösliret… och att vara utomhus utan broddar är inte att tänka på!
  Men ändå… tänk på de små domherrarna som du kan sitta vid ditt fönster och titta på, och då och då gå ut och fylla på ditt fågelbord med mer mat. Bara en sån sak som att man får ta hand om små pippifåglar gör ju att man blir glad över snön! 🙂
  Och käääära duuu, brygg dig en kopp kaffe och ta en pepparkaka så blir nog allt bra!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *