Mitt jobb som följespot…

spotHej! Kapten Julia här som talar… nåja, något åt det hållet i alla fall! Den närmsta veckan huserar jag nämligen på tredje balkong, högst upp, i DeGeer-hallen (Norrköpings konserthus). Jag sitter där iförd mitt proffsiga headset alá pilot och styr en av de två följespotarna. På min vänstra sida sitter min kollega och tillika följespot-skötare Sara.
Anledningen till att vi sitter här uppe är att våra kära musiktreor håller sitt projektarbete tillsammans med Norrköpings Symfoniorkester. Och då de behöver några flitiga följespots-skötare så är det såklart vi tvåor som ställer upp och hjälper till. Följespot är (för de som inte vet) en sorts spotlight som används utöver all annan belysning, när man vill lysa på viktigare saker. Exempelvis konferenciererna som går och pratar, folk som spelar eller sjunger solo eller andra roliga saker! 🙂
Denna vecka ger vi fullt av föreställningar, idag hade vi genrep och sedan premiär! De kommande dagarna ska vi ha skolföreställningar, tre om dagen. På söndag, då är det fritt fram för allmänheten att slå sig ned i konserthusets mjuka stolar och avnjuta en underbar konsert. Då ges nämligen en extra lång show med massor av trevlig underhållning och utmärkt följespot-styrning! Köp biljetter här om du vill!

Delta i diskussionen

2 kommentarer

  1. Jag ska dit imorgon (onsdag) jag får väll kolla lite extra på ljustekniken då 🙂

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *