Falska påståenden kring livet på landet del 1

Påstående nummer 1: "Jag älskar att vara på landet, för där är det så lungt och skööönt!"

Jag säger bara som Brasse i Fem Myror: FEL, FEL, FEL!

I stan färdas många av invånare på cykel eller till fots. Två utmärkta transportmedel som är både miljövänliga, hälsofrämjande och framför allt; tysta! Här på landet där avstånden är längre och ungdomarna desperata, här far alla fram på sina fula och trimmade mopeder. Jojo, mopeder kan vara kul och så… men de är inte särskilt tysta! Nej, när moppepojkarna står i korsningen utanför mitt hus och avgasar ner omgivningen händer det ofta att de överröstar min ljuva musik med sina bensinstinkande, tvåhjuliga fordon.

Men om man bor på landet och känner att nej, det där med moped kanske inte riktigt är min grej, då skaffar man sig en EPA-traktor. Finns det något jag avskyr mer än klumpiga, vräkiga och trimmade mopeder så är det EPA-traktorer! De är både större, fulare och mer högljuda än mopeder. Kom igen, snälla! Kan ni inte hålla er till era mopeder tills ni är 18 och kan ta körkort? För då, när ni är 18, då kan ni skaffa er en gammal Volvo eller Volkswagen som ni sedan trimmar och mekar med. Helst klistrar på lite fula dekaler och ritar eldsflammor också! Sen har ni den hela kompletta landsidyllen klar!

Mvh, hon som åker bil, kollektivt eller cyklar. Tyst!

Delta i diskussionen

14 kommentarer

  1. EPA-traktorer är typ det värsta otyg som finns. Men när man tänker efter är det ju mest astöntigt. De som kör känner sig asgrymma för att de kör något som ser ut som en bil när det egentligen är typ en moppe som vilken annan 15 åring som helst kan ha. 😀 Haha

  2. Kajsa: Eller hur! Det är precis det jag menar! 🙂
    Ofy: Hmm… njae, jag tycker det snarare är smådryg sjuttonåring. På vilket sätt är detta pensio? 😛

  3. Haha, tackar tackar! 🙂 Jo, det är klart det varierar… men det jag syftade på var att det inte alls är knäpptyst, stilla, vackert, små porlande bäckar osv. Även om det också finns sådana platser. 🙂

  4. Sånt är jobbigt, jobbigt, JOBBIGT. Och jag bådde mer in mot ”stan” (detta är typ världens minsta håla, men ändå), och där körde dem som galningar. Både bilar, mopeder och annat fordon. Bättre att ta cykeln om man inte ska en superlång sträcka, men i alla fall köra skapligt.

  5. Jag ska lämna en kort nu alldeles strax, men det kommer en längre sedan. Jag lovar! Det är bara sjukt mycket att göra just nu… 😀

  6. Haha, bra jobbat! (Förresten, jag censurerade din kommentar lite… vill inte att alla ska veta exakt var jag bor eftersom denna håla inte är så stor… :D)

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *