Äntligen sommar

Det är inte sommar förrens man kommer ut till skärgården. Kliver på bussen, packningen på sätet bredvid, skog utanför fönstret och vi är äntligen på väg. Handlar mat i en liten affär med underligt och pittoreskt utbud, en glass i handen på väg ut till båten. Motorn som dras igång, vi studsar fram på vågorna, saltvattnet stänker i ansiktet och vinden får håret att flyga åt alla håll. Bastun eldas igång, den inneboende musen jagas ut, kakorna plockas fram och den ångande bastun med ivriga samtal växlas med svalkande dopp. Fullmånen som speglar sig i vattnet, fyra personer på bryggan, insvepta i filtar och vänskap. Smyger upp till huset, kryper ner i sängarna, säger "godnatt", somnar och vaknar av solen nästa morgon. Frukost ute på trappan, vattenmelon, smörgåsar och fil, solen skiner på våra ben och vi har hundsällskap. Spela spel på altanen, sola på bryggan, rostade mackor med äggröra på och iskall saft i de blå glasen. Kastar loss, igång med motorn, saltvattensmak på tungan och sommarkänsla i hela kroppen.

image412

Delta i diskussionen

7 kommentarer

  1. Anna: Tack, det är precis så underbart som det låter!
    Cary: Jepp, var hos Andie och det var verkligen på tiden. Synd att vädret är tråkigt, men lite bra shopping kompenserar ju lite i alla fall… 🙂

  2. hej julia, vilken fin blogg! tack för kommentaren i min – så jag hittade hit… längtar efter exakt den där sommarkänslan du beskriver. i helgen så kanske den infinner sig… ciao! ebba

  3. Tack så mycket! Mmm… hoppas att du får njuta av sommarkänslan ordentligt, det är få saker som går upp emot en stund i skärgården! 🙂

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *