De rätta svaren…

Nu är tävlingen avslutad och jag kan glatt presentera vinnaren. Förvånande nog var det bara två personer som svarade rätt, och efter en lottdragning kunde vinnaren utses. Och det blev ingen mindre än ALICIA! (Maila mig din adress på prickbloggen@hotmail.com så jag kan skicka ditt pris!) Rätt svar var såklart alternativ nummer 5; Jag har klappat en delfin på ett zoo i USA, vilket är helt och hållet falskt. 🙂

Förklaringarna till de andra alternativen kommer här:

1. Jag har varit modell i ett fotojobb för SVT
 Tog en bild som skulle användas till ett program i Vetenskapens Värld. Jag fick sitta på en hög pall och så skulle jag hålla min cello samtidigt som jag skulle dingla med benen, det var rätt svårt. 😛 Bilden finns i alla fall på svt.se, här.

2. Jag har övernattat olovligt i en främmande människas fiskebod och blivit påkommen
Vi var ett gäng som skulle övernatta på några klippor ute i skärgården (inte så farligt som det låter!). Tyvärr började det blåsa väldigt mycket och det kom även en del regnstänk, så vi tog alla våra sovsäckar och flyttade oss till en fiskebod som stod en bit bort på ön. Framåt sju-tiden väcktes vi av att ägaren öppnade dörren, han hade kommit dit för att lacka golvet. Jag vet inte vem som blev mest förvånad, vi eller han, men han tog det inte allt för allvarligt i alla fall… 😀

3. Jag har åkt en stor berg-o-dal-bana inne i ett shoppingcenter

   

När jag var elva år var jag med min familj i USA. Vi besökte bland annat det enormt stora varuhuset Mall of America (med över 520 affärer!). En våning innehåller ett stort nöjesfält (när jag var där var det Snobben-tema) och självklart tog vi oss några åkturer i karusellerna. Bland annat i den stora berg-o-dal-banan. 🙂

4. Jag har sett en skolkompis trilla i Göta Kanal med cykel
I mellanstadiet åkte vi på cykelutflykt en bit längs Göta Kanal, det var min klass och vår paralellklass. En kille i den andra klassen råkade cykla för nära en annan elev och lyckades på så sätt välta i kanalen. Med cykel! Han klarade sig bra, men blev något blöt och slapp cykla resten av vägen. Haha…

 
6. Jag har flugit ballong
     

Väldigt få trodde att jag hade gjort detta, men det är faktiskt sant! Ballongresan gjordes i Tyskland under sommaren 2005, den varade inte så länge kanske 15-20 minuter men det var spännande. Och jag var inte så rädd som jag ser ut på bilden, jag blundar för att det blåser så mycket! 😀

7. Jag har gråtit på en spårvagn i Riga
 

Usch, usch. Det här är ingen rolig historia… Det var så att jag var på en orkesterresa i Riga (också under sommaren 2005). Vi hade lagt alla våra instrument i ett stort rum och skulle snart ha konsert. Men så råkade en av medlemmarna i min orkester snubbla och landa på mitt cellofodral. När vi öppnade var det ett stort, stort hål i cellon och den var sprucken på flera ställen. Det var ingen rolig syn alls, särskilt inte eftersom jag var på en orkesterresa och var där för att spela. Jag blev jätteledsen och grät på spårvagnen till konserten, men som tur var fick jag låna en annan cello där så jag kunde ändå vara med. Och när jag kom hem fick cellon åka på reparation och nu är den hel och fin igen. Slutet gott, allting gott.

8. Jag har hittat en femklöver

På min lågstadieskola hade jag hittat ett särskilt ställe där jag lyckades plocka flera fyrklöver (fyrklövrar?!) och faktiskt en femklöver! Men jag vet inte hur det är med turen som man lär få. Den dyker kanske upp snart…? 😀

Tack till alla som var med och tävlade. Kanske dyker det upp en tävling igen, vi får se! 😀

Delta i diskussionen

4 kommentarer

  1. Vad jag förstår så betyder det otur att hitta en femklöver. Så det är kanske den som neutraliserar alla fyrklövrar du har hittat? Men om du hittar ännu fler fyrklövrar så kanske femklövern slutar "gälla"… 😉

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *