Julias bästa sista-minuten-plugg-tips!

Egentligen vill jag inte ge er dessa råd, för förhoppningsvis kommer ni aldrig behöva ta till dem, men skulle det krisa vet ni nu snart alltså hur ni ska göra. Så härmed presenterar jag stolt: Julias bästa sista-minuten-plugg-tips!

1. Se till att du har allt material du behöver. Printa ut alla eventuella anteckningar som du har på datorn, plocka fram alla böcker (ska du plugga språk är ett lexikon alltid bra!), olika pennor i varierande färger gör det hela lite roligare.

2. Sitt ostört! Det går inte att plugga ordentligt till ett prov om man är inloggad på msn (eller liknande) samtidigt. Tro mig, jag vet. Så bäst är nästan att sitta vid ett renstädat skrivbord (har du inte tid att städa, vilket du inte borde ha eftersom du ska sista-minuten-plugga och inte göra massa annat, så går det fint att skyffla ner allt på golvet). Om du absolut måste sitta vid datorn så råder jag dig att dra ur nätverkssladden för att undvika eventuella blogg-läsningar och inloggningar på msn!

3. För att det inte ska bli tråkigt kan det vara kul att göra det hela lite mysigt. Om du följer nedanstående punkter får du nästan garanterat den där sällsynta plugg-mys-känslan.

4. Något att äta eller dricka är alltid bra. Min favorit nu på hösten är varm choklad alá Julia.
Du behöver: 2 dl mjölk, valfri mängd o’boy-pulver, lite kanel, en mugg och en tesked.
Gör såhär: Häll mjölken i en mugg som är mikrovågssäker. Ös i lite o’boy-pulver i lagom dos (det är lite olika från person till person, men det ska ju smaka choklad tycker jag… :D), men OBS! rör inte ut det! Häll nu i lite kanel på pulvret i muggen, men rör fortfarande inte om. Ställ sedan muggen i mikron och kör på full effekt i 1½ minut. Ta ut muggen och först nu rör du om så det blandar sig ordentligt. Klart!

5. Då har du fixat dricka, nu är det dags för stämningen.Släck alla stora, starka lampor (lysrör är absolut förbjudet!) och tänd alla mindre, mysigare lampor. Plocka fram lite ljuslyktor och tänd dem, men ställ inga på skrivbordet om du har massor papper, för vi vill ju inte ha någon eldsvåda… 🙂

6. Alla är ju olika, men jag kan inte plugga utan musik. Eftersom det här är plugg-mys passar inte riktigt Justin Timberlakes Sexyback, med det får absolut inte bli för smörigt heller. Westlife med The Rose är no-no-no! Bra pluggmusik jag rekommenderar är: Gavin DeGraw (gärna Chariot Stripped, perfekt!), Jack Johnson, Jason Mraz, Eva Cassidy, Coldplay (de lite lugnare låtarna), KT Tunstall, Norah Jones mfl.

7. För att uppnå den slutgiltiga myskänslan kan du själv mysa till dig. Mysbyxor och en skön tröja är bra, och jag tycker också det är skönt att ta bort allt smink och så innan jag börjar. Och som ni förstått diggar jag Burt Bee’s produkter, så de är ett hett tips! 🙂

8. Nu när du har allt upplagt för några timmars plugg-mys är det bara att sätta igång med det jobbigaste. Själva pluggandet…

Lycka till!

Delta i diskussionen

14 kommentarer

  1. jag e alltid en såån som pluggar i sista minuten, blir att man sitter hela kvällen dan innan och natten, sån e jag! så det här var verkligen perfeka tips jU! det tackar jag för 😀

  2. Cary: Jepp, började kl. 9 med rep inför konserten i morgon…Lina: Haha… jo, det är liksom det som är nackdelen. När man har det sådär mysigt är det inte så kul att plugga… :PMadde: Haha, det kommer nog fler prov… :DKarolina: Jo, jag vet… Men det blir kanske värt det sen, eftersom det är lättare att jobba koncentrerat när det är lite mysigt… :)julia: Samma här! 😀 Varsågod, varsågod!

  3. Jag har ett till skitbra tips! Kan kännas lite överambitiöst, men ändå, det betalar sig i slutändan, jag lovar.Tipset går ut på att du ska göra allt sistaminuten-plugg exakt en vecka innan det blir sista minuten. Du gör inte mer eller så, du gör bara allt exakt en vecka tidigare.Anledningen är inte att det är bra eller att du lär dig mer eller något, utan helt enkelt att när kvällen innan provet sedan kommer så är du LEDIG när alla andra pluggar häcken av sig, och då kan du SKRATTA så hårt…

  4. Christina: Oj! Det låter hm… revolutionerande! Visserligen smart, men jag är rädd att det inte skulle funka för mig. Jag jobbar bäst när jag har press och lite tid kvar… :)Ebba: Tack! Precis det jag vill att den ska vara… 😀 Kram!

  5. Jag är så otroligt glad att jag läste det här inlägget för några dagar sen! Det blev självklart sista-minuten-plugg för mig igår. Men det gick faktiskt bra trots allt! Tack för hjälpen! Kram

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *