Hjälp! Fullkornet anfaller…

Jag tror det började någon gång i slutet av sommaren, och sedan dess har det bara blivit värre. De dyker upp allt oftare och snart tar de väl över hela vårt kylskåp och skafferi… Jag pratar såklart om fullkornsprodukterna! Mina föräldrar har verkligen fastnat för det där med fullkorn, och skulle det mot all förmodan inte vara fullkorn, ja då är det fibrer istället (inte för att jag fattat skillnaden, men jag vet ju att det är nyttiga grejer båda två i alla fall).

Bara en sådan sak som att äta frukost innebär att man utsätts för en hel mängd med konstiga fullkorn/fiber-grejer. Till exempel:
om man vill äta gröt är det inte den gamla hederliga havregrynsgröten, nej nu är det fiberhavregrynsgröt som gäller…
• och vill man inte ha det så kan man alltid äta mjölk och fullkornsmüsli.
98% av allt bröd i vår frys heter något med klämkäckt som "Fullkornsenergi" eller "Rik på råg" och är självklart helt proppat med fullkorn och fibrer…
och nu kan man inte ens få äta en vanlig, rostad macka, istället är det någon mystisk fullkornstoast man ska rosta.

Ett annat exempel är när mina föräldrar får lite dåligt samvete för att de inte har tid att laga ordentlig och näringsriktig husmanskost (inte mig emot, jag gillar det ändå inte) utan då ska göra snabbmaten bättre genom att använda fullkornsprodukter. På senaste tiden har jag till exempel ätit:

hamburgare i fullkornsbröd
tacos med fullkornstortillas
• fullkornspasta
och köttfärssås
korv i fullkornskorvbröd
• fullkornsris och curry

Som sagt, fullkornet tar över mitt hem och snart också mitt liv! Hjälp! 😀

Delta i diskussionen

17 kommentarer

  1. Men är det gott då? 😛 Fullkornspasta är rätt ok tycker jag, och fullkornsris. Men fullkornsbröd i någon form pallar jag inte…Är inte havregrynsgröt nyttigt som det är redan föressten? :S

  2. Men hallå kusinen! Fullkorn är ju både mycket nyttigare och mycket godare än annat vanligt tjafs som bara blir till klister i magen 😉 Men visst, ibland kan det vara gott med något ”onyttigt” också. Vi har inte kommit till fullkornstortillas än här hemma iaf… Ha det så bäst! Kram Ulrika

  3. Haha… jo, det är ju rätt gott, fast det är ju lite komiskt att se hur hela skafferiet förvandlas till ett fullkornsparadis… 😛 Ha det bra! Kram

  4. jag går hotell resturang, och lärarna tjatar om att man ska äta allt. men jag tänker nog inte börja äta fullkorn saker!haha. nej ska man vara onyttig så ska man! 😉 fast okej, fullkornsbröd funkar faktiskt.ha det bra!

  5. Julia: Haha… :DSofia: Oj… pepparkakor med fullkorn! Jag lovar att snart kommer mina föräldrar skaffa det med, men jag håller mig gärna till de vanliga… 😀

  6. Ja, såg också den häromdagen… Låter lite sådär, ska man ändå äta chips kan man väl lika gärna äta de vanliga. 🙂

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *