Sagan om… bekännelsen

Så fort jag skrivit klart den här texten är det nog bäst att jag söker skydd, kanske gömmer mig långt in i skrubben under trappan eller något sådant. Jag har nämligen en känsla av att alla inte kommer jubla över det jag ska berätta, men efter att ha funderat i åtminstone två år så har jag bestämt mig för att ta chansen i alla fall. Så, i hopp om att hitta någon annan likasinnad väljer jag nu att berätta detta, för jag borde ju teoretiskt sett inte vara den enda som tycker såhär. Eller…?

Nu kanske du antingen sitter och hoppar upp och ned av nyfikenhet över det jag ska säga, eller så gäspar du uttråkat och tänker att: "om hon inte kommer till poängen snart så går jag och hämtar en macka eller gör något vettigare". Så, för alla er nyfikna eller uttråkade; här kommer bekännelsen!

Tadam! Jag, Julia, tycker att Sagan om Ringen-filmerna är tråkiga! Jo, du läste rätt. Jag påstår alltså att de välkända, älskade, efterlängtade och flerfaldigt Oscars-belönade filmerna inte är någon höjdare precis. Och nej, det är inte så att jag är helt anti-fantasy, inte förstår vem som är vem eller inte ens har sett filmerna, för det har jag. Tyvärr kan jag inte påstå att filmupplevelsen var någon succé, njae sisådär tio timmars vandrande med fokus på en gammal metallgrej lockar inte fram någon wow-upplevelse hos mig direkt.

Så, nu antar jag att det är något fel på mig eftersom jag inte fattat hypen, men för mig spelar det faktiskt ingen större roll. Jag tyckte bara att ni skulle få veta, och att ni andra som också sitter och låtsas filmerna för femtielfte gången i rad inte ska känna er så ensamma. Det är bara att komma fram och erkänna, för ni är inte de enda som gäspar när ni ser små korta gubbar med håriga fötter traska omkring i bergen. Jag är med er fullt ut. Så länge jag inte är den enda…?!

PS 1. Kom ihåg att detta uttalande endast rör filmerna, inte böckerna. Jag kan nämligen inte uttala mig om sistnämda då jag somnade mitt i andra kapitlet.

PS 2. Bara för att jag inte gillar filmerna behöver det inte betyda att jag inte tycker Viggo Mortensen är snygg i rollen som Aragon. 🙂

Aragorn En bra sak med Sagan om Ringen… 🙂

Delta i diskussionen

25 kommentarer

 1. Jag var orolig att du skulle typ…säga upp kontakten med mig eller nåt…nåt läskigt :S men fiiiiew..så var det ju inte XD

 2. Även jag kan troget lägga mitt namn på denna lista, då jag inte gillar filmerna med älskar vissa skådespelare 😛 Tycker bara det är vidrigt att tvinga sig igenom timmar tillsammans med Gollum och omänskliga Orcher, gör mig illamående!

 3. Amanda: Yey! Jag fattar inte heller grejen…Karolina: Välkommen in i klubben! 😀 Filmerna är ju så låååångtråkiga… 😛

 4. Jag tycker filmerna är häftiga, de är ju så otroligt invecklade! I filmerna finns ju bara en super-liten del av alla detaljer som böckerna har. Bara tanken på att någon har lagt ner så mycket tid, alla karaktärer och påhittade språk, ger det hela en helt annan nivå än andra filmer 😀

 5. Andie: Ja, det är coolt. Men då är det Tolkien som är cool och böckerna som är häftiga. Filmerna är ju fortfarande grymt tråkiga… :)Hanna: Wuhu! Bra! 😀

 6. Hana: Åh, många är på min sida! :DCary: Tydligen har ni fattat något som jag (och flera bevisligen) inte fattar… För jag kan verkligen inte förstå vad som gör filmerna SÅ speciella… 🙂

 7. Å jag somnade på bion när vi såg de filmerna. Inte alls i min smak. Långtråkiga och trista!

 8. Haha… Somnade visserligen inte när jag såg dem, men det krävs en del popcorn för att hålla sig vaken. 😀 Har dem hemma men har bara sett den sista en gång…

 9. Tyckte också de var tråkiga.Gillar inte böckerna heller. Plågade mig igenom 1:a och lite in i andra. Sedan gav jag upp och väntade på filmerna. Och det var ju inte så mycket bättre. 😀

 10. Måste ju också hålla med… såg första filmen på bio och det var PLÅGSAMT, jag satt typ bara och väntade på att den skulle ta slut… Andra filmen såg jag på, *host host*, datorn, och jag klarade bara av att se 15 minuter åt gången för att inte dö av tråk…Har å andra sidan aldrig försökt hålla det hemligt heller, för tack och lov är ingen av mina kompisar särskilt stora Sagan om Ringen-fan. 😀

 11. Jag visste väl att det var fler än jag som tyckte de var tråkiga… 😛 En hel del av mina kompisar gillar verkligen filmerna (inte så att de är helt nördiga, men att de vill se de flera gånger!) vilket kan leda till vissa komplikationer… 😀

 12. Höh, ni är knepiga! Dom är ju sketbra! Men om ni söker på ”sagan om” på youtube, då får ni se parodierna på den som äger knäcken 😀

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *