Filmnatt, jordgubbsfrosseri och illrosa badmadrasser

Efter blogghysteri och bullbak (bullarna blev supergoda!) på torsdagseftermiddagen, ringde Cary och undrade om jag hade lust att spendera kvällen och natten hos henne. Och det hade jag ju såklart! Så jag tog min ädla springare/"pojkvän" (med andra ord; min cykel) och trampade iväg. Lyxigt nog mötte Cary och co. upp mig med bilen efter halva vägen.

Hemma hos Cary började vi kvällen med lite fika, vilket innebar att Cary matade mig med bullar, kakor, läsk och jordgubbar. Julia ♥ fika. Klockan åtta satt vi bänkade vid tv'n för att se veckans avsnitt av Veronica Mars. Ojoj… bättre avsnitt har jag sällan skådat, och det tog slut alldeles för tidigt! Efter det började vi göra oss i ordning för en filmkväll. Vi poppade popcorn (Cary råkade smälta ner en plastgrej i deras mikro, det var rätt kul), blandade saft och hämtade täcken och kuddar.

popcornimikron
Hoppsan! Smält plast på popcornpåsen… Jaja, de går säkert att äta i alla fall… 🙂

Den första filmen vi såg var Panic Room, helt ok film men väldigt uppstressande! När filmen var slut (vid midnatt ungefär) behövde vi något som lugnade ner oss, så vi satte på Just Like Heaven. Riktigt bra film, både gullig och lite sorglig, en typisk Julia-film alltså. Vid två-tiden var det dags att krypa till kojs, för vi hade ju faktiskt en lång och spännande dag framför oss.

sepåfilm
Hihi… Jag (med röda ögon) och Cary ser på film.

NEXT DAY!

Uppstigning vid tiotiden. Vi dushade, åt frukost och laddade mentalt inför dagens uppdrag: Jordgubbs-frosseri! Någon efter elva tog vi våra cyklar och trampade iväg. En lång stund senare (ungefär 1½ mil) var vi framme vid vårt mål: jordgubbslanden! Fullastade med hinkar började vi plocka och sisådär en halvtimme senare hade vi fått ihop 8 liter. Självplockning is the shit! 🙂 Med jordgubbarna i hinkar lastade vi sedan upp oss på cyklarna för att börja den långa vägen hem till mig.

jordgubbar
Underbart goda jordgubbar, plockade av Jules och Cary.

Första stoppet var efter sisådär 2 kilometer. Då var det dags för glassinköp i handelsträdgården. Men, de hade inte bara glass där. De hade också världens mest illrosa, underbara badmadrasser som varken jag eller Cary kunde motstå. Och med tanke på den väntade poolen, stod vi där snart i kassan med varsin illrosa madrass under armen. Jag säger bara en sak: Fa-bu-lous!

rosamadrasse
Finfina illrosa madrasser. Ni hade väl inte heller kunnat motstå de, eller hur?!

Sen var det bara 5 km kvar och de tog vi i racer-tempo. Nåja, nästan i alla fall! 🙂 Hemma hos mig väntade den svalkande poolen och ett underbart jordgubbsfrosseri! Tillsammans satte vi i oss tre liter jordgubbar, vilket är ganska mycket. De sista var inte riktigt lika goda som de första… 🙂 Händiga som vi är tillverkade vi vår egna flytbricka där vi hade jordgubbarna, så vi kunde ligga i poolen på våra madrasser och äta samtidigt.

carypåmadrass
Cary på årets bästa inköp med vår finfina bricka med jordgubbar.

När vi tröttnat på att äta jordgubbar bestämde vi oss för att baka en jordgubstårta (vi hade ju liksom 5 liter jordgubbar kvar!). Efter att ha väntat några timmar på att pappa skulle komma hem med vispgrädde satte vi äntligen igång. Resultatet blev jättegott och tårtan åts efter en välbehövlig kvällsmat (Cary och jag hade ju nämligen bara levt på jordgubbar och glass hela dagen). Sen var det dags för Cary att ge sig av hemåt, med en illrosa badmadrass och två liter jordgubbar som sällskap på cykeln.

Delta i diskussionen

19 kommentarer

  1. Hej! Jag har hittat hit från Linas sida. Måste erkänna att du är fantastiskt pysslig och påhittig! Är det inte halsbandstillverkning som gäller så är det självplock av jordgubbar och bullbak. Jag kommer tillbaka till sidan fler gånger! /Emma

  2. BlondieQueen: Ja, jag älskar sommaren! Haha… snyggaste madrasserna på länge! :)Emma: Hej! Haha, tack så mycket! Du får gärna titta in flera gånger. Ha en underbar sommar!

  3. Underbara madrasser, vill okså ha en pool! Bor du långt borta från stan, eller hur är det? Du som alltid måste cykla så långt 🙂

  4. Haha… ja, det är skönt på sommaren! 🙂 Hmm… jo, jag bor en bit utanför stan (det tar ca 10 minuter med bil), fast Cary bor inte heller i stan, så det är ännu längre till henne… 🙂 Men det är bra med lite benträning! 😀

  5. hej, fin blogg.. en nyhetsuppläsare på tv4 hade nog en likadan blå klänning med vita prickar som du har lagt in en bild på här för ett tag sen.. den e fin. 🙂 Kram

  6. Josefine: Tack, det är underbart med sommar! :)Ida: Hej hej! Tack… Ja, den är fin! Gillar verkligen den klänningen… :)Paulina: Jepp! Helt underbart perfekt och somrigt! 😀

  7. Hej tjejen! Hittat hit från Ebbas blogg, o jag måste säga att du är verkligen pysslig :).. Jo o så undrar jag, vad kostade den underbart fina blå klänningen från H&M?Ha det skönt i solen!

  8. Ja, jätteskönt nu när solen steker. Men det är ju rätt mycket jobb med den… Fast det är ändå bra att ha nära till vattnet! 🙂

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *