Midsommar ändå. Kanske är det en av de bästa högtiderna vi har? Flera dagar lång, med god mat (sill <3), blommor i håret, utelekar, idyll och dans. Och dessutom i år: fint väder!
I torsdags eftermiddag packade vi in oss i en bil och rullade upp mot Hälsingland. Vi som åkte tillsammans har umgåtts regelbundet hemma under våren och var alla friska (såklart). Väl på plats sov vi uppdelat, hängde nästan hela tiden utomhus och höll avstånd – fördelen med att vara på en stor gård. Slut på corona-disclaimer, men ville bara lyfta det med tanke på hur viktigt det är och hur tydligt det präglar tiden vi lever i. Något att se tillbaka på, om inte annat, när man scrollar i bloggen om några år.
Vi har firat här uppe i Västansjö tidigare år, men nu var det faktiskt ett tag sedan sist. Jag blev så glad att vi kunde komma iväg, det här var nog min första plan i år som inte blev inställd.
En av mina bästa vänner, Madde, kommer från Hälsingland och för ett gäng år sedan skaffade hennes föräldrar en gård här. Förra året köpte Madde ett torp i närheten och i april slutade hon på sitt reklambyråjobb i Stockholm och flyttade hit för att renovera torpet och bo här. Så modigt och inspirerande! Även om jag saknar att träffa henne nästan varje dag, kan jag inte låta bli att vara extremt stolt.
Det dröjer nog något år till innan vi kan fira midsommar i torpet, så tills vidare fick vi hålla till på gården. Men är ni nyfikna på renoveringsresan kan ni följa den här på Instagram.
På midsommarafton vaknade vi till en klarblå himmel och strålande sol. Då finns inget annat att göra än att åka ner till sjön för morgondopp följt av frukost i gräset.
Sedan plockade vi blommor och band kransar (ju yvigare och vildare – desto bättre) och började förbereda midsommarlunchen.
Madde hade hälsingedräkt dagen till ära.
Och jag hade min loppisfyndade Madicken-klänning med hålbroderad blus och träskor. Kände mig som tagen ur en Carl Larsson-tavla.
Dags för midsommarlunch i skuggan!
Sedan följde vi upp med krocket.
Och en intensiv kubbturnering där Fredrik och Johan till sist stod som segrare.
På kvällen åkte vi ner till sjön för ett dopp innan vi tände grillen och åt en sen men traditionsenlig grillmiddag. Det är lika förvirrande varje år när man kollar på klockan och den plötsligt är 23 utan att man märkt det eftersom det fortfarande är dagsljust ute.
Nästa morgon var lika strålande solig och klarblå, så det blev ett morgondopp även då.
Jag, Madde & Zaza tog varsin cykel ner till sjön och fick sällskap av hundarna Alfa & Garbo.
Jag blev lite sugen på att frilägga den soldyrkande Alfa och trycka upp en sån varg-tröja som man kan köpa på marknader…
Efter frukost hemma på gården fick vi med oss resten av midsommargänget och tillbringade större delen av dagen på stranden. Det blev picknick på grillresterna från gårdagen, yatzy-spel och många dopp i det 24-gradiga vattnet.
Väl tillbaka började vi elda i vedugnen i bagarstugan inför kvällens pizzabak.
Fredrik hade fixat en surdeg efter alla konstens regler och vi andra hjälptes åt med tillbehören.
Några tut i näverhornet för att valla in hungriga midsommarfirare till bordet.
Och sen åt vi otroliga pizzor som skjutsades ut på löpande band. Helt klart början på en ny midsommardagstradition.
Resten av kvällen tillbringades uppe på lodgen där vi spelade dart och biljard och åt rabarberpaj med vaniljsås.
Sedan var det helt plötsligt söndag och dags att åka hemåt igen. Vi sa hejdå till de mjuka, mjuka kycklingarna i hönshuset.
Gick en promenad längs ån med hundarna, packade ihop våra saker och tog ett sista dopp i sjön innan vi rullade mot Stockholm, uppfyllda av några perfekta midsommardagar på en av de finaste platser som finns.
Lämna en kommentar
åh, alltså pizzorna. har inte kunnat sluta tänka på dom sedan du postade på instagram!!
Åh vilken härlig midsommar ni haft! <3
Vilken vacker miljö. Och pizzorna ser ju otroligt goda ut!
det ser ut som en otroligt fin helg!
Vilken otroligt vacker miljö!
Jag kikade precis igenom din blogg och gillade den väldigt mycket! Om du vill göra ett samarbete med oss på Gaston Luga så maila mig på adam@gastonluga.com