Sånt som hänt sen sist

När jag tittar igenom bilderna i min telefon inser jag att det blivit sommar. Den är här nu. Jag badar, äter glass, sitter på balkonger, hänger i parker och ligger på en filt i solen och läser. Men innan semestern är ett faktum återstår tre veckor av jobb. Tur då att man kan hitta på somriga saker däremellan. Här är lite sånt som hänt sen sist i bild och text.
 
rutig
En kvällspromenad i klänning och kofta med hundkex i handen. Äntligen kan man gå barbent utan att frysa.
 
utsikt
Jag har säkert 300 bilder på solnedgångar utanför mitt fönster men det är som ett nytt skådespel varje kväll. Dessutom är allt så grönt och lummigt nu. Jag flyttade ju in i november när parken utanför var som fulast och sedan dess har jag sett träden knoppas och slå ut ett efter ett.
 
växter
Motsatsen till grönt och lummigt är mina krukväxter. Jag tänkte att jag skulle ta hand om dem ordentligt efter en lång vinter, så jag planterade om i ny jord och gav lite extra näring med resultatet att flera av dem tvärdog. Tydligen kan man näringschocka sina växter och ny jord innehåller redan en massa näring, så att tillsätta extra blev lite väl mycket. Ett par klarade sig dock och nu tänker jag att jag får fylla på med ett gäng nya, men kanske först efter semestern.
 
hund
En kväll mötte jag upp några kollegor i en park. Så mysigt att träffas lite på riktigt nu när man jobbar på distans och bara har en massa videomöten. Hunden Esther var där också. 🙂
 
racamaca
En annan kväll åt jag och Sofie middag på Racamaca, en ständigt återkommande favorit. Sedan gick vi till Vänster-baren på Häktet (ja, inte vänster-baren som i politiskt vänster utan den heter Vänster för att man går in till… vänster) och blev placerade distanserat vid ett hörnbord och ägnade resten av kvällen åt att spela yatzy.
 
fota
En dag var jag på produktion! Min första sen hemmajobbandet började och det har jag verkligen saknat. Den här dagen skulle vi göra en fotografering för Spotify och en av deras nya podcasts. Planen var att fånga mycket sommarkänsla med högt gräs och mjukt ljus. När jag trampade runt här kände jag mig ytterst nöjd med att i år äntligen ha fått tummen ur och vaccinerat mig mot TBE. Eller ja, jag har en sista spruta kvar om 8 månader innan jag är helt skyddad, men har nästintill fullgott nu i alla fall.
 
glass
Snett emot mitt hus, på andra sidan parken, ligger en liten glassbar som har haft stängt sedan jag flyttade hit men nu har den äntligen öppnat för säsongen. Jag gick dit och köpte tre kulor: smörkola, polkagris och pistage vilket var väldigt gott bortsett från att jag insåg att jag egentligen inte gillar pistage. Eller alltså, jag gillar i princip inga nötter. Tycker det är oerhört överskattat i allt utom typ jordnötssmör.
 
bada
Jag har hittat en ny springrunda där jag springer drygt fyra kilometer och sedan avslutar med ett dopp från en brygga som ligger rakt nedanför mitt hus. För att det ska gå snabbt har jag badkläderna under och en liten gympapåse med en handduk på ryggen. Sedan traskar jag bara fem minuter hem när jag är klar, en perfekt start på dagen.
 
smörgåstårta
På nationaldagen gjorde jag absolut inget festligt förutom att laga en liten smörgåstårta med ägg, krasse, lax, rädisor och rom. Gott!
 
utiskt
Va, va, va… En till utsiktsbild jag vet, men kolla. Trivs så bra här uppe på min lilla höjd.
 
promenad
Så gott som varje kväll försöker jag ta mig ut på en promenad för att få lite miljöombyte i hemmasittandet och jag har nog gått på alla söders gator vid det här laget. Men man hittar alltid ett fint träd eller nytt hus om man tittar noga.
 
blommor
Eller en smörgul rosenbuske som doftar otroligt.
 
skåp
Sedan jag flyttade har jag varit på jakt efter ett bra skåp till lägenheten. Briefen var: som Ivar från IKEA storleksmässigt (och gärna prismässigt) men helst inte Ivar för att alla har dem… Efter mycket letande hittade jag detta lilla renoveringsobjekt på Refurn. Det syns inte så bra på bilden men det är rejält slitet så jag har slipat och tänkte måla det citrongult samt fixa ett nytt lås så jag slipper hålla dörrarna stängda med tejp, haha. Fortsättning följer alltså, men hittills är jag mycket nöjd med mitt köp.
 
balkong
I fredags mötte jag upp Julia, Karin & Sofie på Julias balkong. Det blev kvällssol och drinkar och snacks innan vi gick vidare till Två små svin för att äta smörrebröd.
 
drink
Skål i amaretto sour och det bästa av sällskap. Kände mig oerhört tacksam den här kvällen för att jag har så fina och smarta kompisar, det är så tryggt att bli vuxen tillsammans med dem.
 
väska
Och i lördags var jag ju på loppisrunda med Julia och Karin, vilket avslutades med dopp i Långsjön. Varmaste badet hittills i år.
 
bada
Stråväska och blött hår, nu ÄR det sommar.
 
klänning
Puss från en glad prick som strax ska hoppa in i bilen och rulla upp mot Hälsingland för midsommarfirande! Jag har längtat så mycket och nu är det äntligen dags för soliga dagar tillsammans med några av de roligaste jag vet. Hoppas att ni får det fint!

Delta i diskussionen

9 kommentarer

  1. hallå, kolla efter en nyckel till skåpet på loppis. jag har ett liknande och fler nycklar som passar för att det inte är så avancerat
    <3

  2. hann tänka ÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅH PISTASCHGLASS SJÄLSFRÄNDEEEE och sedan dök den negativa pistaschkommentaren upp 🙁 ÄLSKAR pistasch och tycker det framförallt gör sig riktigt bra i glass <3 <3 <3

    1. Åh, förlåt! Kan trösta dig med att du verkar ha många själsfränder där ute i alla fall. Känns som att alla pratar så gott om pistageglass och det var nog därför jag fick för mig att testa, innan jag kom på att jag inte gillar nötter. 🙂

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *