Söndagsrutiner och veckolistor

Söndagar är en bra dag för rutiner. När alla andra dagar tycks bli roligare med överraskningar och oväntade inslag så är söndagarna som gjorda för repetition. En metodisk avslutning på veckan som sätter punkt och rundar av så att jag kan ta ny fart på måndagen igen.

Klassiska söndagssaker som gärna får hända är ett långsamt uppvaknande följt av svart kaffe. Godmorgon världen! på radion (P1-programmet alltså och inte Jimmy Jansson-låten som någon trodde, även om den absolut hade piggat upp) och DN:s korsord med tre pluppar i svårighetsgrad, som alltid är på gränsen till omöjligt att lösa och innehåller ord jag aldrig har hört talas om och som jag förmodligen har glömt till nästa vecka. Kanske en tvättid sådär mellan 13 och 16, följt av veckans långpass. 10-20 kilometer löpning i behagligt tempo, oftast till en eller ett par av veckans poddar som jag medvetet sparat. Framåt kvällen ägnar jag mig åt det som jag via TikTok har lärt mig att man kan kalla Sunday Reset, men som i själva fallet bara är städning. Någon timme av plockande bland saker, nya påslakan i sängen, dammsugade golv och rena badrumsytor. En iordningställd och blank plats att börja den nya veckan på.

Till sist är det dags för det viktigaste: listan för den kommande veckan. Den görs i slutet av kvällen och där går jag igenom allting som väntar. Jag för över alla aktiviteter från kalendern och skriver in viktiga detaljer. Sedan kollar jag ironiskt nog sällan på listan under veckan men genom att skriva den är det som att jag sorterar tankarna i huvudet och lägger allt på minnet.

Listan börjar alltid med en summering över dagarna (måndag – söndag) och vad som händer respektive dag. Där fördelar jag ut veckans träningspass, skriver in om jag har en viktig presentation på jobbet eller ska hitta på något särskilt på kvällen. Efter den följer en checklista kallad Övrigt med saker jag behöver göra men som inte har en specifik dag kopplad till sig.

Sedan följer rubriken Mat där jag listar ett par, tre rätter jag tänker att jag ska laga i veckan. Under rubriken Kläder finns lösa tankar om outfits jag ska ha på mig, ibland kan det bara stå ett enstaka plagg, ibland en helt genomtänkt look. Längst ned finns rubriken Blogg vilket är ett nytt påfund men där har jag tänkt lägga in idéer till inlägg jag vill skriva under veckan. Att jag 98 gånger av 100 bloggar på feeling är en annan historia.

Igår blev min söndagsrutin lite rubbad eftersom jag var i Varberg på bröllop, men listan hann jag i alla fall göra. Så här ser den ut:

veckolistan


Och ja, oklart om detta faktiskt var intressant för någon än för mig, men nu vet nu lite mer om hur mina söndagar och veckor ser ut i alla fall!

Delta i diskussionen

20 kommentarer

  1. Det är nog smart med rutiner, mera troligt att (mindre roliga) saker blir gjorda då: när man väl fått in vanan att göra en sak en viss dag går det av bara farten, liksom.

  2. Bästa inlägget, tack! Förstår inte varför jag blir så himla inspirerad av listor med vardagsgrejer och läsa om andras rutiner! Det bästa som finns!

  3. Så intressant att jag klickade mig hit från feedly för att kommentera. ÄLSKAR veckolistor och älskar att jämföra mina med andras. Aldrig slagit mig att planera outfits tex, otroligt.

  4. Vet ej varför men detaljerade redogörelser av det vardagliga är ljuvligt. Så, tack!! Det var supermysigt!

  5. Vad är det för program eller app eller vad man nu säger som du gjort listen i? TACK

    1. Det är en helt vanlig anteckning i iPhone! Jag har bara använt deras olika rubriker och checkliste-markeringar. Har gjort en tom version som jag kopierar och fyller i varje vecka.

      1. Har klurat ut att det är anteckningar, har dock länge efter funktionen att placera texten ovanpå bilden sådär snyggt?!

        1. Aha! Jag tog bara ett par skärmdumpar och la dem ovanpå bilden i Photoshop. Detta var dock bara för inläggets skull och inget jag gör annars. 🙂

          1. Så snyggt, min tillvaro är märkbart förbättrad pga detta! <3

  6. Jag gillade också det här! Älskar rutiner och är själv ett fan av listor för att styra upp livet, allra helst allt det där en måste göra varje vecka och som det är skönt att ha överblick över. Själv brukar jag planera kommande veckas outfits på helgen och tidigare i veckan planerar jag mat och handlar inför kommande vecka, samt planerar in min träning. Ser fram emot fler listor och bloggande med vardagstema, Julia!

  7. Hur gör du punkterna i noteringarna?

    Grymt sätt att planera ju!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *