En lista på tre

Kommer ni ihåg förr i tiden i bloggvärlden när man skickade runt olika utmaningar till varandra? Det känns som ett helt utdött fenomen men jag kom att tänka på det idag när jag läste Floras blogg och hon uppmuntrade sina läsare att svara på ett gäng frågor i kommentarsfältet eller på sin egen blogg. Utmaningen var ju såklart inte enbart riktad till mig, men jag kände mig manad att skriva ner mina svar, så här kommer de.

hemma

Tre saker jag har skjutit upp

1. Att planera påsken. Jag skyller det helt på att jag inväntar att andra i min familj ska sätta sina planer så att jag kan anpassa mig efter dem eftersom jag är mest flexibel och har kortast resväg.

2. Att köpa nya löparskor. Mest för att det är dyrt och för att jag inte vet vilka jag borde ha.

3. Att bära ner de två kassarna med målargrejer som har stått i hörnet av mitt vardagsrum i en halv evighet. Det dyker ju upp nya saker att måla hela tiden, men nu är jag snart klar. Tror jag. Kanske.

vårmat

Tre saker jag längtar efter

1. Första uteserveringsstunden med sol i ögonen och något kallt i glaset.

2. Vårmat. Grön sparris, pocherat ägg, gravad lax, dillstuvad potatis, rökta räkor, rädisor, örtaioli, smörgåskrasse, matjessill, smörrebröd.

3. Skatteåterbäringen. Den blir ett trevligt tillskott i vårbudgeten. Kanske får en del gå till nya löparskor.

stadsbiblioteket

Tre saker som gör mig glad

1. Mailet från biblioteket som berättar att en bok som jag reserverat står och väntar på mig.

2. Att min systerdotter lärt sig säga ”moster Julia”.

3. Alla trevliga kommentarer som dyker upp här inne. Eller ännu mer surrealistiskt: när någon kommer fram till mig och berättar att den läser min blogg. Blir alltid lika chockad men glad.

sockerkaka

Tre saker jag vill rekommendera

1. ICA Basics sockerkaka, skivad i centimetertjocka skivor, förvarad i frysen. Jag brukar ta en skiva eller två direkt ur frysfacket och äta till en kopp kaffe eller te.

2. Abundo. Jag hade ett abonnemang där förut och nu är jag sugen på att ta upp det igen. För knappt 300 kronor i månaden får man gå på en massa kulturevent (om man bor i Stockholm eller Göteborg). Jag tror man kan få testa en månad gratis om man använder den här länken, men obs det är inget samarbete, bara ett tips i all kulturell välmening.

3. Salvan LHP. Det är en liten tub med antiseptisk kräm som gör att sår läker snabbare. Funkar bra på skavsår eller andra små sår och är en stapelvara i min medicinlåda sedan ett par år tillbaka.

höstens höst

Tre saker jag vill göra snart

1. Ha en hemmamiddag som smyger över i en festlig hemmakväll.

2. Lägga undan vinterjackorna, kängorna och stövlarna.

3. Åka till havet. Vill alltid till havet.

Delta i diskussionen

9 kommentarer

  1. Traska till Löplabbet på Kungsgatan och be dem hjälpa dig testa ut skor. Där får man verkligen ta sin tid och provspringa för att de ska se ditt löpsteg och så får du testa skorna på löpbandet igen för att se att du sätter ned foten rätt med de nya skorna osv. Jag har supermegaproblem med att hitta skor då jag har ovanligt breda fötter enligt all världens skotillverkare men på Löplabbet plockade dom fram ett par som satt som handen (foten) i handsken (skon) Sen får man ju tyvärr lägga sin budget runt tvåtusen men det sparar ju på kroppen att ha rätt skor.

    1. Skulle också tipsa om Löplabbet! Har fått god hjälp i deras butik i Helsingborg, just att få springa på bandet i butiken och få en känsla för hur skon känns för ens löpsteg är avgörande för mig. Hoppas du hittar några som både du och plånboken gillar!

  2. Älskar att svara på olika frågor som läggs ut i i bloggar. Floras lista svarade jag på för ett tag sedan. Jag håller inte med om att olika utmaningar är ett utdöende fenomen. Bland dom bloggar jag läser går det flera utmaningar. Det är till exempel färgstarka fredag, ”tråktorsdag”, Klimakteriehäxans ”selfie” och så Elisas fem en fredag.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *