Ögonblicket klockan 18:14

18:14

Jag står byxlös framför spegeln och sminkar mig. Ur högtalaren strömmar min spellista med aktuella favoritlåtar. Jag håller på och testar ordningen på låtarna, det är viktigt att de kommer i en behaglig blandning, kasten får inte bli för tvära, kontrasterna inte för stora. Med precision har jag fördelat Romy, Sarah Klang och Bon Iver i listan och jag börjar känna mig nöjd. Intill mitt smink på tvättmaskinen ligger ett halvätet digestivekex med smör. Klassisk stödmat. Om sexton minuter ska jag befinna mig på den nyöppnade restaurangen Bambi vid Bjurholmsplan och nu behöver jag något litet för att stilla den värsta hungern. Restaurangen beskriver sig som ”ett ställe där man kan få en riktig varmrätt för 200 spänn”, där det ska vara folkligt och prisvärt och mer av en klassisk sjuttiotalskrog än något instagramvänligt. Det är precis vad jag är sugen på just nu. Jag hoppas att de håller vad de lovar.

Bregottpaketet står kvar på diskbänken, jag tänker att jag måste komma ihåg att ställa in det. Byxorna jag planerar att ha på mig är zebrarandiga och får tankarna att vandra till Janne Schaffer i Electric Banana Band. Jag försöker kompensera auran av en medelålders gitarrist medelst smink, boots, tight body och skjorta. Med halvmycket ambition duttar jag på lite ögonskugga på ögonlocket. Jag har ingen aning om hur man gör det här bra, tänker jag, men också, hur viktigt kan det vara? Det är tisdag, klockan är 18:14 och det börjar bli dags att gå.

Delta i diskussionen

8 kommentarer

 1. Jag vill veta allt. Vilken färg var det på ögonskuggan, matchade det något klädesplagg? Hur var restaurangen? Jag vet att du skrivit om två av dina parfymer förr – men kan vi kanske få en liten laguppställning på den fina raden flaskor som skymtas?

  Och till den viktigaste frågan: kom bregottpaketet in i kylen?

  1. Ögonskuggan var brun, ganska mörk med en del skimmer i. Förutom zebrabyxorna så bar jag mest svart, men kände att det blev lite för hårt att ha som ögonskugga, så därför föll valet på en brun. Restaurangen var trevlig! Dock levde den inte riktigt upp till mina höga förväntningar, kanske för att servicen var lite svajig (vilket säkert beror på att de är nyöppnade). Från vänster till höger är flaskorna: Maison Margiela Replica On A Date (doft av druvor & vildros), Byredo 1996 (svartpeppar, läder & vanilj) och Björk & Berries September (hö, trä & nyskördad frukt).

   Och ja, självklart kom smöret in i kylen. 🙂

 2. Känner att jag gillar dig mkt, du obekanta människa, när jag läser det här 🙂

  1. Bambi var trevligt! Dock levde de inte riktigt upp till mina höga förväntningar, främst för att servicen var lite svajig (vilket säkert beror på att de är nyöppnade) och så kändes det inte heller särskilt prisvärt, vilket jag ändå trodde var deras ambition. Förhoppningsvis blir det bättre med lite tid!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *