Åtta stilidéer jag vill testa

En av mina mest använda appar på telefonen är Anteckningar. Så fort jag får en tanke eller idé jag vill spara så skriver jag ned den där. För en utomstående så skulle nog de flesta av mina anteckningar vara ganska svårtolkade. Det kan stå saker som ”rostad majs och potatis”, ”brodera kudde, dagbok” eller ”ullkappa + keps”. Det sista är en av alla stilidéer jag snubblat över och skrivit upp för att testa. Jag tycker nämligen det är ett kul sätt att samla inspiration på, istället för att se ett exakt plagg och sedan gå och köpa prick samma, så försöker jag zooma ut och tänka vad i en viss outfit som jag inspireras av. Kanske är det en färgkombination, en lite otippad matchning eller ett visst typ av plagg som jag kan leta efter på second hand. Här är åtta stilidéer från mina anteckningar som jag har sparat och vill testa snart.

vinrött + orange

Vinrött + orange
En perfekt färgkombination nu på hösten när halva flödet består av pumpor och rödvin. Efter en snabb kik i min garderob insåg jag att jag har både en vinröd kostym, kjol och jacka som skulle kunna kombineras på olika sätt med en orange tröja, t-shirt eller skjorta.

klänning över basplagg

Partyklänning över t-shirt
Jag gillar tanken på att kombinera en liten, glittrig partyklänning med en långärmad randig t-shirt eller en kortärmad med kul tryck. Ett ypperligt sätt att få nyårsklänningen att räcka till fler tillfällen.

keps + ullkappa

Ullkappa + keps
Jag har alltid haft lite svårt för att bära mössa och tycker jag ser fånig ut i det (säkert bara en fix idé som jag borde släppt vid det här laget), men nu innan det blir riktigt kallt om öronen så är det ju jättefint att bära keps till ulljackan. En ultimat söndagslook när man strosar omkring och äter tunnbrödsrulle.

helgrönt

Helgrönt från topp till tå
När jag var sisådär 14 år hade jag en period där jag älskade färgen turkos och klädde mig i den flitigt. Lite samma känsla har jag inför min gröna fas som pågår just nu. Jag har blivit helt såld på både ärtgrönt och limegrönt och att köra en monokrom look i helgrönt likt ovan känns som en strålande idé.

slipover över klänning

Slipover över klänning
Slipovern stormade ju in i garderoben förra året med full fart och än har jag inte tröttnat på den. Däremot har jag insett att det också är väldigt fint att bära den över en kortare, voluminös klänning så det måste jag snart testa.

transparent

Transparent klänning över jumpsuit
För någon månad sedan klickade jag hem en hellång, tight, svart jumpsuit på Sellpy från något oklart märke. Den känns lite som ett dans- eller yogaplagg och är bland det skönaste jag haft på mig. Nu är planen att bära den så ofta som möjligt och ett sätt att komma undan med det är att dra på sig något skirt och transparent ovanpå.

glitter

Glitter – som klänning och under kostym
Min inre skata dras till allt som glittrar och något jag gillar är tanken på att bära en skimrande topp till en mer neutral kostym, allt för att addera lite aw-stämning i kontorsmiljön. Jag har också insett att en hellång glittrande klänning med axelvaddar är något som verkligen lockar och som jag ska hålla ögonen öppna efter.

blått + brunt

Blått + brunt
En till färgkombination som känns väldigt fin till hösten är den där man blandar lite ljusare blå med brunt. Lika självklart som strand och hav eller jord och himmel. Den ska jag se till att testa inom kort!

Delta i diskussionen

13 kommentarer

 1. bra idé, jag ska också försöka skriva ner en anteckning om exakt vad det är jag tycker är snyggt med en outfit. körde förresten på din sellpy-guide för någon vecka sedan och lyckades hitta några fina plagg istället för att bli överväldigad av alla sökresultat, som tidigare. tack!

  1. Vad kul att höra! Jag tycker också att Sellpy är toppen att använda i sådana här situationer när man har inspirerats av något och vill hitta ett snarlikt plagg. Finns ju gott om glitter och gröna plagg där till exempel, så för mig blev det naturligt att börja leta där. 🙂

 2. Hade varit så kul om du följde upp detta inlägg med ett ”så gick det” med de av grejerna du testade och hur du tyckte det blev 🤩

  1. Haha, ja bra idé. Jag ska se om jag lyckas göra ett sådant!

 3. Inspirerad av detta inlägg sitter jag nu på tunnelbanan iklädd brun ullkappa, keps och blå klänning! Gillar det!

 4. Jag är likadan med appen Anteckningar, den är full med massa grejs som ingen vettig person skulle förstå, utom den långa anteckningen med instruktioner där jag skrivit saker jag önskar om jag skulle råka dö. Det är sjukt, men den har varit där sedan så himla många år tillbaka, så jag känner att den får ligga kvar.

  1. Jag tänker att det är fint på något sätt ändå. Att den finns där, uti fall att.

 5. TACK för att du gör såna här inlägg utan adlinks till fast fashion-företag!

  1. Tack för att du säger det! Jag är glad om jag kan inspirera utan den typen av länkar.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *