Särskilt mycket händer inte nu för tiden, men två saker håller jag fast vid: jag klär på mig och jag lagar mat. Det är två återkommande områden med plats för en del kreativitet, även om jag inte alltid orkar göra det där lilla extra. Här är i alla fall sådant jag burit och lagat den senaste tiden.
Jag har äntligen invigt min pastamaskin och gjort egen tagliatelle som serverades med tomatsås och burrata. Mitt kök är ju rätt litet, men det visade sig att hyllorna var perfekta att hänga pastan på innan den kokades.
I jakt på mitt vuxna jag har jag fått ett extremt sug efter att bära kostym. Mitt mål är att ha typ tolv stycken i olika mönster och färger att bära på rullande schema med varierande skjortor och tröjor under. Alltid välklädd, alltid kul. Vi får väl se hur det går, men den här bruna från Monki har i alla fall blivit en favorit hos mig.
Under en lång tid gick jag runt och var sugen på en sån klassisk basic bitch-tacos, tänk absolut ingen koriander eller mangosalsa eller friterad fisk, utan 90-talsstyle med färs, majs, tomat och gurka. Ni fattar. Det finns ju något deppigt med att äta tacos själv, men till slut gav jag efter för suget och gick loss med Larsen som sällskap. Extremt god och trygg mat ändå, det behövs nu.
Den här olivgröna silkesskjortan som jag köpt second hand har kommit att bli ett av mina absoluta favoritplagg i år. Så fin till både rosa, rött, brunt och svart. Här matchade jag med sammetsbyxor från Weekday och stickad slipover från Monki.
Mer pasta från pastamaskinen! Den här gången tortellinis med fyllning av ricotta, kantareller och svartkål. Formen blev väl lite sådär, men smaken desto bättre.
När jag inte vill vara uppklädd i kostym vill jag ha någon slags Ganni-inspirerad stil med grova kängor, voluminösa klänningar, collegetröjor och piléhatt. Kan jag få en personlighetsanalys på de här två ytterligheterna, tack?
Nu när lång tillagningstid inte är något direkt problem kan man passa på att grava en bit lax. Jag brukar köpa en hel laxsida när det är extrapris och dela upp den i mindre bitar som jag förvarar i frysen. Sen tar jag upp en bit och gravar den i två dagar innan jag äter den på alla sätt jag kan komma på. I baobröd, tillsammans med ugnsrostad potatis, på pizza, som ett smørrebrød eller så här: i en bowl skål med ris, mango, avokado, gurka, salladslök, sojamajonnäs och rostad lök.
Ursäkta kvaliteten på mina klädbilder men min lägenhet har varit som en mörk bunker under dessa novemberdagar. Jag försökte fota mitt på dagen när det är som ljusast men inte ens då räckte dagsljuset till för att göra bilderna skarpa och okorniga. Nåväl, ni får stå ut. Här har jag gjort en ansträngning för att liva upp mig med lite färg i form av en grön fuskskinnklänning från Weekday och en rutig pälsjacka från Stand.
Förra fredagen var det tydligen smörgåstårtans dag och då kom ju den där gravade laxen i min kyl väldigt väl till pass. I brist på andra aktiviteter byggde jag alltså en egen smörgåstårtebit med ägg, gurka, majonnäs, avokado, rödlök, crème fraîche, räkor, lax, citron & dill. En liten pils till det så var fredagskvällen gjord.
Här om dagen klädde jag mig så som jag tänker att Luke Edward Hall och Harry Styles 30 år gamla kärleksbarn skulle sett ut. I vinröd manchesterkostym, lackloafers och paisleymönstrad skjorta. Helt rimligt.
Igår smygstartade jag julen genom att baka Elsa Billgrens saffransbullar doppade i smör och socker. Riktiga tiopoängare till bakverk och dessutom väldigt enkla att göra. Två bullar fick följa med på långpromenad runt Årstaviken och åts på en bänk i solen tillsammans med min kompis Sandra, något av en höjdpunkt på veckan. Nu blickar vi framåt mot nya saker att bära och äta. Jag är lite sugen på moules frites och orange skjorta…
Så fint!
Och så festligt med egen pasta och smörgåstårta.
Blev inspirerad av ditt inlägg, mysig läsning på en söndag inför en ny vecka i denna annorlunda tillvaro.
Vad fint att höra, alltid kul att kunna inspirera!
smörgåstårta, wow vad gott! så längesen jag åt så får definitivt bli kommande helgmiddag.
Ja, gör det! Perfekt pillig mat att laga just nu.
alltså ALL mat i detta inlägg, blir så sjukt hungrig
Beundrar så din stil, den är verkligen *chef’s kiss*
Tack Alex, vad glad jag blir!
Underbart inlägg om två favoritämnen!
Gott!
Måste också säga att det är så fint att du vågar visa att dagarna blir långa, kanske lite rastlösa och ensamma i denna märkliga tid. Att man ibland måste leta efter aktiviteter för att fylla dagarna. Mitt i all ovisshet så tycker jag att det finns en ny styrka i att fler och fler är öppna med ensamheten som visserligen är varken självvald eller särskilt munter men väldigt mänsklig. Tänker att delad ensamhet lindrar och ger perspektiv.
Vad fint att höra. Jag tror jag gör det ganska omedvetet, men det känns bra att kunna ge både lindring och perspektiv. Tack!
du klär dig du lagar mat och du BLOGGAR! glad för alla tre 😌
Och jag är glad för att du är här och läser!
herregud vilken otrolig klädstil du har, vill nästan fälla en tår
Oj, wow, tack! Men gråt inte kära du. 🙂
Så inspirerande!
fint att vi i och med detta blogginlägg drog ett streck över bowlen.. & går vidare <3
Haha, japp. Nu får vi vara klara med bowlen!
Älskar din stil! Brinner också för färgglada kostymset och volumösa klänningar med grova kängor. Känns inte stilen ganska dansk?
Tack! Jo, så kan det nog vara, det känns som ett bra ledord. 🙂
blir alltid så inspirerad av dina outfit-bilder!
Vad kul att höra!
Ensamhetstacos!! Kört med det i minst tio år. Som singel, som sambo. Älskar att äta tacos ensam så man får söla hur mycket man vill. Blir så less när folk säger att de är sugna men ”inte kan man ju äta sånt ensam”. Hallå! Ät bara! Okej, verkar kanske lite för uppspelt att du åt.
Älskade det här inlägget!!
Maten ser så god ut och kläderna så fina!