Tre gröna köp

Under den senaste tiden har tre gröna saker i lite olika kategorier fått flytta hem till mig. Låt oss ta en titt!

stickad kofta stickad kofta

Först en otroligt mjuk, stickad grön kofta. Den hängde på klädavdelningen i källaren på Återvinnarna och drog till sig min uppmärksamhet. När jag skulle betala fanns det ingen prislapp men han i kassan tyckte att tjugo kronor var ett rimligt pris. Det höll jag knappast med om, men mer än så ville han inte ha, så då var det bara att betala och gå hem.

oliver

Efter en kvällspromenad runt Södermalm smet jag in på bästa Ica Aptiten och handlade allt jag var sugen på. Kantareller, satsumas, taleggio, vinägerchips och en stor burk gröna castelvetrano-oliver. Det är mitt bästa vardagssnacks och nästan alltid när jag lagar mat har jag ett litet fat med några oliver att knapra på under tiden. Nu fick det bli en big pack-burk som förhoppningsvis räcker längre än en vecka…

kenzo x H&M byxor kenzo x H&M byxor

I second hand-gruppen Labels We Love på Facebook såg jag att en gammal universitetskompis lagt upp en tråd med kläder hon skulle sälja. Däribland fanns det ett par vida, vändbara byxor i silkesblandning från H&M x Kenzo-kollektionen som släpptes för ett par år sedan. Jag fick feeling och slog till. Dock insåg jag nu när jag provade dem att de är i största laget, det är så mycket tyg att mina ben drunknar lite. Men jag gillar verkligen materialet och både den knallgröna och den blommiga sidan, så jag funderar på om jag ska ta dem till en skräddare. Är det någon som har koll på en duktig sådan i Stockholm och allra helst på Söder? Tipsa gärna i kommentarerna så kan jag swoscha fram på gatorna i mina byxor framöver.

Delta i diskussionen

12 kommentarer

  1. Min snubbe har använt sig av skräddaren på Östgötagatan där ölandsgatan landar i typ 15 år. Även när vi flyttat från Ringvägen, till Bagis och sen vidare till Farsta så är det ändå in till den skräddaren han far med alla brallor som ska tas in, lagas osv.

    1. Åh vilket bra tips, tack! Om man kommer tillbaka i 15 år tänker jag att de verkligen kan sin grej.

  2. tigris på folkungagatan är världens bästa skräddare! otroligt duktig

  3. Gå till min mamma på Renstiernas gata 43! Hon har även second hand-butik i sin ateljé om man vill fynda nåt fint. Kolla @socharlotte på instgram eller SoCharlotte på facebook.

    1. Nej men vad fint! Såklart jag ska titta in i hennes ateljé, tack för tipset!

  4. Vilka fina knappar på koftan. Får vi kanske se den i en outfit snart?

  5. Hej, om du inte kommit iväg till en skräddare och vill sälja dem, hör av dig till mig!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *