19 bilder från en nästintill perfekt helg

 
Inte för att skryta eller så, men i veckan som gick lyckades jag få till en nästintill perfekt helg som jag nu tänkte att ni skulle få följa med på.
 
februari 2020
Den började i fredags då jag stegade till jobbet, pastellklädd i solljus. Åtta timmar senare stegade jag hem och köpte ostbågar och la mig raklång i soffan för att titta på Min granne Totoro. Rimlig ambitionsnivå på den fredagskvällen ändå.
 
februari 2020
Lördagen blev däremot piggare. Jag vaknade utvilad tack vare fredagens avsaknad av bravader och låg kvar och läste Klubben som jag tillsynes lånat på biblioteket. Sedan chockade jag mig själv (och eventuellt lite min omgivning) genom att gå upp och gå till gymmet för att springa.
 
februari 2020
 
februari 2020
Väl tillbaka stekte jag ägg i en snygg men lite störig stekpanna som envisades med att låta allt fastna. Jag åt det och bananbröd med jordnötssmör, kaffe, kiwi och blodapelsin. En typisk kylskåpsrensarfrukost.
 
februari 2020
Sedan slängde jag mina vissna tulpaner och gav mig ut på loppisjakt.
 
februari 2020
Under jakten hittade jag ett rejält plättjärn för femtio kronor och en helt ny, stor nattskjorta. Jag har en exakt likadan fast randig som jag köpt på samma loppis och den har blivit min favorit, så jag kände mig tvungen att köpa den här också. De randiga påslakanen är som synes inte köpta på loppis utan på H&M Home. Jag har varit på jakt efter ett par klassiska randiga eller rutiga att alternera mina vita linnelakan med och är lite trött på den skrynkliga och enfärgade sängstilen. Helst hade jag velat ha Hays soligt gulrandiga, men de finns inte för dubbeltäcke tyvärr, så då fick det bli dessa.
 
februari 2020
Vid halv tre mötte jag upp Linn och Sofie på Urban Deli för brunch och starten på vår dags-bar-runda. Ett lite oprövat men mycket trevligt koncept! Vi åt räkor allihopa och det var gott men jag kan inte låta bli att störa mig lite, lite på Urban Delis service. Den är i mina ögon något nonchalant och trist. Om en rätt är slut på menyn vill man ju gärna veta det innan man beställer, äter man räkor vill man helst få en våtservett och en skål till skalen (särskilt om man frågar särskilt efter det) och det bröd och smör som tidigare ingick kostar nu extra. Små men lite störiga detaljer. Nåväl…
 
februari 2020
Vi lät oss inte nedslås utan tömde skålarna och gick sedan ut i halvstormen och vidare till Vina femtio meter bort. Där drack vi jättejättegott rödvin och myste,
 
februari 2020
Sedan flyttade vi oss kanske hundra meter till och hamnade på Katarina Ölkafé med varsin pale ale och mac & cheese för helt plötsligt var det middagstid. GOTT! Det kändes nästan som jag lajvade Sandra Beijer, för hon måste väl ändå vara Katarina Ölkafés främsta influencer? Rimligt ändå.
 
februari 2020
Efter lite hopp i tiden var det som en gång varit dag snarare sen kväll och vi stod plötsligt på Yttons där dj:n spelade Non, je ne regrette rien. Strax därefter ansåg vi dags-bar-rundan avslutad och kilade hemåt, ytterst nöjda med vårt lördagskoncept.
 
februari 2020
På söndagen vaknade jag till sol, sol, sol och tog på mig min nyaste klänning.
 
februari 2020
En ljust rutig sak i bomulls- och linneblandning som jag sydde helgen innan. Lite puffigare ärm än på min första klänning och en något lägre midja, men i övrigt likadan.
 
februari 2020
Iförd den mötte jag upp Sandra och Emelie vid Södermalmstorg och promenerade genom stan och ut på Djurgården.
 
februari 2020
Där klev vi in på Liljevalchs för att titta på Vårsalongen med dess 330 olika bidrag.
 
februari 2020
 
februari 2020
 
februari 2020
Många fina saker att vila ögonen på och kul med så mycket folk på museum. Det var nästan trängsel bland tavlorna och det måste ju ändå ses som ett gott betyg för kulturen i stort.
 
februari 2020
Efteråt gick vi till Rosendals trädgårdscafé och där var det om möjligt ännu mer folk. Alla ville ut i solen och fånga ljuset kändes det som, så även vi.
 
februari 2020
Men vi lyckades få tag på varsin semla i alla fall och sedan fikade vi länge innan vi promenerade tillbaka till söder. Väl hemma satte jag mig i samma soffa som helgen en gång började i, åt upp de resterande ostbågarna och kollade på stavhoppstävlingar och därmed fick den nästintill perfekta helgen vara slut!

Delta i diskussionen

15 kommentarer

 1. Men asså huuuur fina klänningar båda två ooorkar inte?? Vill sy exakt samma nununu, kan du inte göra en liiite mer detaljerad beskrivning hur du gjorde? Hur får du till ärmarna??
  Mvh

 2. Åhh kaaaan inte du snälla skriva en recension på Klubben sen, när du har läst ut den? Har läst så himla bra saker om boken, är så nyfiken! Måste dock veta om den är lästvärt, p.g.a. min bok-kö är ändlös…

  1. Jag recenserar det mesta jag läser på mitt GoodReads-konto och såhär skrev jag om boken där.

   4,5/5
   Noggrant välskriven och tungt detaljerad på ett sätt som gör boken svår att lägga ifrån sig. Under läsningen vill jag knyta näven av ilska över de skrämmande historier som träder fram, för att sedan landa i en stor tacksamhet över Matilda Gustavssons utförliga granskning och viktiga arbete.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *