Veckans kläder

vecka 38
Förra veckan påbörjade jag ett nytt projekt där jag om söndagskvällarna djupdyker in i min garderob, bläddrar igenom alla kläder och hänger fram sådant jag känner mig lite sugen på. Det kan vara plagg jag inte haft på länge, klassiska favoriter eller sådant jag vill kombinera på ett nytt sätt. Så här blev förra veckans urval.
 
mörkblå
Innan jag ger mig in i garderoben gör jag dock två saker: 1. kollar veckans väderprognos för att få ett hum om vilka temperaturer jag ska klä mig för och 2. sätter eventuella teman eller riktlinjer. Exempelvis har jag en fix idé om att jag inte vill börja med strumpbyxor förrän i oktober för att slippa känslan av att ha samma kläder från augusti till april. Därför väljer jag alltså inga korta kjolar eftersom det är för kallt för att bära dem utan strumpbyxor just nu. Dessutom tycker jag att vissa begränsningar kan öka på ens kreativitet och därför gillar jag att tillföra dessa, men det kanske bara är jag… 🙂
 
Här ovan är i alla fall en av mina outfits från förra veckan. Allt är second hand utom jeansen som är ett par år gamla.
 
kostym
En annan dag kombinerade jag ihop en svart kostym av ett par gamla byxor och en kavaj. Jag gillar tanken på att kunna känna mig stilig och fin fastän jag bara rotat längst in i garderoben.
 
vecka 39
Så här ser den här veckans klädförslag ut. Min plan är alltid att ha ett par extra outfits så att jag har fler kombinationer än veckodagar. Detta för att jag ska kunna vakna och ändå känna efter vad jag är sugen på just den dagen. Det är nämligen det största hindret till varför jag inte varit bättre på att planera mina klädval innan, men nu har jag både valfrihet och kan dessutom hitta fler och nya sätt att bära plaggen i min garderob. Jag älskar också känslan av att det känns som man har en egen stylist när man står där och bläddrar bland plaggen. Som ni ser har jag ingen klädhäst utan hänger fram allt på gavlarna till min stringhylla, vilket funkar förvånansvärt bra.
 
brun
Det mest fascinerande med detta lilla projekt var att jag trodde att ganska många ändå planerade sina klädval i förväg, men med tanke på hur många kommentarer jag fick på Instagram om att det här var både smart och något av en aha-upplevelse, så är det tydligen inte så vanligt som jag trodde. Jag kan dock rekommendera det till alla som vill ha lite mer lugn och ro om morgnarna och dessutom bli bättre på att använda fler delar av sin garderob på ett kreativt sätt. Lycka till!

Delta i diskussionen

9 kommentarer

  1. Jag tycker att detta var skitsmart, jag planerar nog inte ALLS i förtid längre, tar fram allr kvällen innan XD Vilket iofs kanske gilla som att planera trots allt… enligt vissa. Men ditt sätt var ju strålande!

  2. Alltså så smart! Jag brukar ligga i sängen på morgonen och planera min outfit, men det kan ofta fallera totalt om plagget jag tänkt ha inte är rent eller inte känns bra för dagen..Ska nog testa detta nästa vecka!

  3. Jaa, mer av dina klädval. Det bästa på internet. Gillar verkligen outfiten med vita byxor. Jag brukar bestämma kläder kvällen innan o då gå på känsla, detta öppnar dock inte upp för nya kombinationer.. Kanske roligare att plocka fram plagg för hela veckan!

  4. Jag har kört på liknande vis i flera år. Älskar min lilla söndagstradition att plocka fram den kommande veckans kläder! Sedan är jag inte lika ambitiös som du, plockar aldrig fram mer än en outfit per dag, men å andra sidan är jag i regel för trött för att ändra mig om morgnarna 🙂 Jag gillar verkligen din variant på denna smarta rutin!

  5. I do plan my work outfits the night before but if I feel like wearing something else, I take something off the outfit and replace it with something else and then I usually want to wear the reformulated outfit

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *