Bröllop på Öland

Helgen före midsommar tillbringade jag på Öland för att fira bröllopet mellan mina vänner Emelie och Johan. Det blev en magiskt fin helg och så här såg delar av den ut!
 
tindered
 
parkering
Redan på fredag förmiddag hämtade jag och Madde ut vår hyrbil för att rulla neråt längs E22:an. Jag gjorde en exemplariskt rak parkering vid Ingelsta Shopping i Norrköping (min gamla hemstad, viktigt att leverera dåg) och så åt vi lunch vid vattnet i ett soligt Tindered.
 
loppis
Vi stannade också längs vägen för ett par loppisstopp. Vad jag fyndade kan ni läsa här!
 
öland
 
öland
Sent på eftermiddagen var vi framme på Ölands södra spets och då åt vi lite middag och sedan tog vi en kvällspromenad för att spana in området.
 
hästar
 
öland
Vi hittade hästar, hjortar och fina vyer innan vi vände om och mötte upp alla andra bröllopsgäster som anlänt till vandrarhemmet. Resten av kvällen tillbringades med att uppdatera hela kompisgänget på vad som hänt sen sist över några öl. Alltid lika kul när alla samlas från olika håll i landet och man får sitta ner och prata ordentligt. De flesta i gänget känner varandra för att vi pluggade tillsammans på universitet mellan 2009 och 2012.
 
öland
Nästa dag vaknade jag lite småpirrig, men eftersom bröllopet inte skulle dra igång förrän på eftermiddagen hann vi med ett stopp på en antikhandel med maffiga rosenbuskar utanför och en glass i hamnen.
 
öland
Vi passade också på att besöka stället med den här utsikten.
 
långe jan
 
öland
Nämligen Långe Jan som ligger längst ut på sydspetsen. Där gick vi upp i fyren, turistade lite och åt lunch.
 
erik & sandra
 
bröllop
Sedan steamades det klänningar, övades tal och lockades hår innan det plötsligt var dags att promenera till gården där vigseln skulle hållas.
 
emelie & johan
 
emelie & johan
Och så blev det vigselceremoni med vackra sånger, rörande tal och såklart ett rungande: JA!
 
emelie & johan
Så fint med det öländska landskapet som bakgrund och ett brudpar som fullkomligt strålade.
 
emelie & johan
 
emelie & johan
Hurra för kärleken! Och för fina Johan och Emelie!
 
bröllop
 
hedda
Medan brudparet åkte iväg för fotografering (notera smygfotande släkting i busken) minglade vi andra på gården och drack bubbel. Jag charmades fullkomligt av Hedda som var en av de yngsta gästerna.
 
bröllop
Sedan drog middagen igång och det på ett lite annorlunda sätt. Toastmasterparet hade nämligen inspirerats av andra länders bröllopstraditioner och krossade både porslin och plockade fram en gös… I Sydkorea är det tydligen tradition att brudgummens svärfar slår honom under fötterna med en fisk. Är något osäker på källan till detta, men det var en oklar stämningshöjare om inte annat.
 
bröllop
Efter middag och tal och mer underhållning bars brudparet ut på sina stolar och festen drog igång.
 
bröllop
Men först skars bröllopstårtan upp och enligt brudparets önskan bestod den av fem jättestora ostar. Geni-idé ändå, så gott!
 
bröllop
 
bröllop
Jag och min kompis Graziella hade fått i uppdrag att sparka liv i våra gamla dj-karriärer (någon trogen bloggläsare som minns att jag haft en sån?) och dra igång ett dansgolv. Och när vi väl kommit igång var det omöjligt att sluta för det var kul! Fick till och med varmkorv levererat till dj-båset för att hålla igång lite till och det gjorde vi med nöje.
 
bröllop
Och ja, en bröllopsfest slutar ju inte förrän brudparet går hem och här höll vi igång natten igenom. Ingen ville avrunda, kanske allra minst de nygifta, så vi spelade hit efter hit och ylade till powerballader ända tills vi alla sagt ”nu är det allra sista låten, verkligen sista, lovar!” åtminstone fem gånger.
 
bröllop
Och när vi till slut gav oss var klockan fyra och solen hade gått upp för länge sen och fåren stod vakna i sin hage när vi promenerade landsvägen hem.
 
Tack Emelie och Johan för ett otroligt kul bröllop, det var fantastiskt från början till slut! Och tack livet för att jag, Madde och Emelie fick för oss att gå till baren Häktet den där aprilkvällen för några år sedan, så att vi kunde springa in i Johan och hans gäng. Vem vet om vi hade fått den här bröllopshelgen annars? Det vågar jag knappt tänka på.

Delta i diskussionen

4 kommentarer

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *