Tre spellistor att vila öronen på

Det är söndag och post melodifestivalfinal och även om jag tycker att rätt låt vann så finns det ju väldigt mycket annan musik man är sugen att lyssna på. Därför har jag gjort tre spellistor till er som ni kan utforska fritt.
 
du ser ut som våren
 
I takt med att ljuset återvänder kommer också längtan efter musik som får det att pirra i kroppen. Den som känns som grusfria trottoarer, knoppande grenar och kvittrande fåglar. Med flöjtslingor, bubblande melodier, klinkande pianon och dur-harmonier. Just den typen av låtar har jag samlat i spellistan Du ser ut som våren. Om ni av någon anledning bara vill lyssna på två låtar ur den så måste ni välja Can’t Catch Me med Dr. Dog och Love the One You’re With med The Isley Brothers, men faktum är att ni borde ta hela listan i ett svep.
 
 
det goda 90-talet
 
Som född och uppvuxen under 90-talet tenderar ordet nittiotalsmusik att få mig att tänka på Spice Girls och Backstreet Boys, Aqua och Dr Bombay, Cleopatra och Hanson. Och studsiga pophits i all ära, men 90-talet var ju ändå mycket mer än så. Därför har jag valt att samla några klassiker från min barndom som inte är riktigt lika uttjatade men som fyller en med en härlig känsla av nostalgi. Jag kallar listan Det goda 90-talet. Den är perfekt att lyssna på i starten av en fest, när man gör sig i ordning eller bara när man känner för pepp. Förresten skulle jag vilja föreslå att vi släpper 2017 års intensiva revival av Säg mig var du står med Carola och lämnar utrymme för en ny låt. Min kandidat blir nog When the Heartache is Over med Tina Turner eller As med George Michael och Mary J. Blige. Är ni redo att gå vidare?
 
 
julia väljer 20 bästa nysläppen
 
Slutligen måste jag ju lyfta min återkommande spellista som uppdateras ungefär varannan vecka med mina favoriter bland nysläppta låtar. Efter en ganska tråkig jul- och vinterperiod börjar det dyka upp en hel del bra singel- och albumreleaser och listan blir lättare att uppdatera för varje gång. Vill du upptäcka ny musik är det alltså Julia väljer: 20 bästa nysläppen du regelbundet borde vända dig till.
 

Delta i diskussionen

3 kommentarer

  1. Din 90-talslista innehöll många av mina favoriter från den tiden, några som jag nästan glömt. Älskar hur minnen väcks och man kommer ihåg precis hur man kände sig när man lyssnade på låten 1998.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *