Sommarlistan 2018

Det är dags för den årliga sommarlistan! Men eftersom jag inte ändrats särskilt mycket de senaste åren och fortfarande föredrar att bada i hav, älskar doften av solkräm och tycker att en av de bästa stunderna är att sitta på nyduschad på balkongen och äta chips och spela yatzy, så har jag plockat bort några frågor och hittat på ett par nya. Välkommen till min sommar!
 
vacation
 

Hur ser dina sommarplaner ut?

Fredagen den 13:e juli hoppas jag inte blir en alltför otursdrabbad dag för då går jag på semester och redan dagen efter har jag min första resa planerad. Då ska nämligen på båtluff i Stockholms skärgård tillsammans med tre kompisar. Jag har ju haft som tradition att göra en liten roadtrip i Sverige på semestern och den här gången har vi bytt bilen mot båt. Vi ska bo på Möja i några dagar och upptäcka den ön och sedan göra dagsutflykter till ett par andra öar också. Det ska bli så kul och mysigt! För mig är skärgården lite av ett måste på sommaren och det ska bli spännande att upptäcka fler av Stockholms öar.
 
Nästa stora grej sker ungefär en vecka senare och då åker jag till Italien med Julia och Anna. Vi ska testa agriturismo och bo på ett bed & breakfast hos en man som jobbar som tryffeljägare! Vårt boende ligger i regionen Marche, på östkusten, ungefär tre timmar med bil från Rom. Agriturismo innebär i princip att man bor på en gård och äter de lokala råvaror som produceras i trakten, så varje kväll kommer ägaren Paolo servera en fyrarättersmiddag till oss och de andra gästerna som bor där. Förutom att äta massor av fantastisk mat (inklusive tryffel!) så tänkte vi göra lite dagsutflykter med vår bil till närliggande små byar, fina stränder och naturområden. Jag är så otroligt peppad på denna resa och extra fint blir det ju att hänga tillsammans med Anna som vanligtvis bor i New York och få lite ledig tid med henne och Julia.
 
Utöver dessa resor har jag några fler lediga dagar som jag inte riktigt bestämt vad jag ska göra med. Jag är lite sugen på att åka själv någonstans i typ tre dygn och bara se nya saker och kanske skriva lite. Antingen någonstans i Sverige eller möjligen till Köpenhamn, ingen flygresa i alla fall. Har ni några briljanta tips så hojta till! Kanske är det någon som vill bytlåna lägenhet i ett par dagar och är sugen på min i Stockholm?
 
Om jag får tråkigt har jag påbörjat en lista med saker jag kan roa mig med. Som att testa alla ställena på listan över Stockholms bästa glassbarer, gå på museum, bli en mästare på morgondopp, åka karuseller på Gröna Lund, läsa alla böcker jag samlat på nattduksbordet, sy en omlottkjol och laga någon riktigt ambitiös middag och bjuda in alla vänner som är hemma. Jag lär nog klara mig till den 6 augusti när jag börjar jobba igen.
 

Hur länge ska du vara ledig?

Tre veckor i sträck. Inte världslänge men jag har ju varit ledig lite under våren när jag åkte till Barcelona och Paris så det känns ändå bra!
 
vacation
 

Hur är känslan inför semestern?

För en gångs skull känner jag mig mest harmonisk och förväntansfull, inte sådär om jag inte får gå på semester nu så kreverar jag och jag tror inte heller det kommer bli någon ända in i kaklet-rush precis före. Antagligen jinxar jag det nu, men hittills känns det bara bra och helt rimligt att jobba två veckor till.

 

Vad ser du mest fram emot?

Vår resa till Italien! Det kanske ni märkte där ovan, haha. Men också att få hinna hänga med vänner i flera dagar och bara göra roliga saker. Plus sovmorgnar, att se nya platser, äta god mat och ta många dopp.
 

Vad kommer du köpa inför semestern?

En korsordstidning pga bästa semesteravkopplingen. Ny solkräm och en go after sun.
 

Vad kommer du köpa under semestern?

Jag hoppas på något fynd från en loppis jag råkar passera. Annars keramik för att pleasa min inre kulturtant och förmodligen lite tryffel då om Paolo ger mig ett bra pris.
 
vacation
 

Vad kommer du ha på dig?

Klänningar i olika mönster och färger, en tunika med oklara färgblock som andas lite abstrakt modernistisk konst men som jag köpte pga inbillade mig att den ”kändes väldigt Italien”, cykelbyxor, stora örhängen, randiga bikinis, kjolar med schwung i, allt som passar på en tennisbana.
 

Vad kommer du lyssna på?

I vanlig ordning tänker jag att jag ska lyssna på ALLA sommarprat, men jag brukar alltid tappa bort mig i mitten av juli. Antagligen händer samma sak i år. Annars är jag sugen på allt som känns lite drömskt, svävande och lounge:igt. Snarare låtar som blir ett soundtrack än sådant jag sjunger med i.
 

Vad gör du om det regnar?

Lagar en långsam, ordentlig middag, gärna med dessert. Sådant orkar man ju aldrig när solen steker på.
 
vacation
 

Vad är det mest överskattade med sommaren?

Att grilla. Det tar tid, det blir bränt, det är alldeles för projektigt. Det kan absolut vara gott men då får någon annan stå för jobbet.
 

Slutligen, ett visdomsord att bära med sig i sommaren:

Man ångrar aldrig ett dopp. Eller en glass.
 

Delta i diskussionen

4 kommentarer

  1. gu, jag blir lite sugen på att byta lägga med dig för ett par dagar. för jag hade också behövt just det där, bara komma iväg ensam & göra det en själv vill.

  2. Hear hear på visdomsorden! Om du är sugen på att tillbringa några dagar i Helsingborg bytlånar jag gärna min lägenhet med dig.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *