Att klä sig till 30-årsfest

Alltså, tack! för alla era fina kommentarer på mitt lilla outfitsinlägg. Blev så peppad på att göra flera liknande inlägg och framför allt att fortsätta klä mig på mitt egna, smågalna, kreativa sätt. Fortsättning följer alltså! Och när jag ändå är i farten att sadla om till modebloggare tänkte jag ta och svara på en fråga som jag fick från Sandra.
 
Hej! Jag behöver klädhjälp och jag vänder mig till dig pga älskar din stil! Jag ska på 30årsfest nästa vecka och vill ha en ny klänning. Jag är student så helst inte kosta en förmögenhet, har du tips???? 🙂 <3
 
Kände mig exakt som HanaPee när jag fick den här frågan och genast började klicka runt och fundera. Älskar för övrigt hennes klädinlägg (och blogg i allmänhet!) så läs den om ni inte redan gör det. Jag landade i alla fall i ett gäng olika tips, så Sandra och ni andra som är sugna på festkläder: håll till godo!
 
outfit 1
Första tipset är att sno min outfit rakt av, hehe. Jag ska nämligen också på 30-årsfest nu på lördag och tänkte då se ut som ovan. Den röda klänningen kommer från Carin Wester/Åhléns (heja det samarbetet för övrigt, finns så mycket fint!) och är dessutom på 70 % rea just nu såg jag. Till det har jag lackboots från & Other Stories som jag håller på att gå in i detta nu och stora guldiga örhängen från H&M (inte exakt de i kollaget, men ett par liknande). På toppen av allt detta tänkte jag addera en liten väska, svarta strumpbyxor och största, möjliga, blonda hår. Vi får se om jag lyckas!
 
outfit 2

Vill man inte var min copycat kanske detta kan vara ett alternativ. Spontant tycker jag att man ska satsa på färg nu när vintern äntligen är över. Den rosa klänningen hade jag nog matchat med röda accessoarer för en kul twist och till den gröna hade jag valt något maffigt i guld. Till den här typen av enfärgade klänningar är det också snyggt att bära någon lite roligare väska. På Zara hittar man ofta fina och spexiga till ett bra pris.
 
outfit 3
Långklänning kan ju kännas lite extra classy och festligt och det bästa är ju att på sommaren plockar man bara fram samma klänning och bär den med sandaler och stråhatt. Till den vänstra hade jag satsat på ett diadem i sammet och kanske ett skärp i midjan också. Den bruna med prickar är fin att bryta av med något mer modernt för att inte råka hamna i tantfacket. Jag tänker stora ringar i öronen, en kul väska och kanske ett par sneakers till.
 
outfit 4
Jag funderade lite på hur vågad jag skulle vara i mina klädval men eftersom Sandra skrev att hon gillade min stil bestämde jag mig för att visa sådant jag själv fastnar för. Här är två typiska sådana klänningar som hamnar långt ifrån basgarderoben (dvs rakt in i min). Det svåra med den här typen av plagg är ju att man helst vill se dem live för att få en känsla för material och färg, men jag hade nog chansat ändå. Den grönblåskimrande prickiga saken vill jag matcha med silvriga boots och en liten silverväska. Den rosablå sammetsklänningen hade jag nog låtit tala för sig själv och därför kombinerat den med svarta skor och enklare smycken.
 
outfit 5
Och ja, varför inte sluta med något riktigt festligt. Med den här skimrande paljettklänningen kan du enkelt plocka rollen som discokula på festen. För en lite mer påklädd känsla hade jag nog burit den med en tunn svart tröja under och strumpbyxor till. Som ett sista alternativ, som inte är en klänning men likväl något snyggt att bära på en 30-årsfest, har vi denna jumpsuit. Perfekt djungelmönstrad och snygg från topp till tå. Matcha med stora, glammiga örhängen och en liten klack så är du klar!
 
Lycka till och ha det så kul på 30-årsfesten!

Delta i diskussionen

3 kommentarer

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *