Att mata ögat med fint

En av mina bästa terapeutiska sysslor är att titta på fina saker. Det låter banalt och det är det också, men det finns något väldigt härligt i det hela. Att mata ögat och hjärnan med tillfredsställande linjer och harmoniserande färger. Jag tänker att det är lite samma sak som att bläddra i en glossig tidning. Just därför älskar jag Pinterest och nu även spara-fliken på Instagram. Där kan man nämligen samla allt fint på samma ställe, titta på det igen och inspireras på nytt. Nu tänkte jag att vi skulle se vad jag sparat den senaste tiden och även ta reda på varför.
 
inspiration 1
 
Mode och stilinspiration är en av de sakerna jag sparar mest och även den kategori jag oftast går tillbaka till för att hämta inspiration från. På den senaste tiden har jag fallit lite extra kombinationen grönt och rosa. Även helrött från topp till tå och konsten att bära långklänning tillsammans med magväska. Otippat nog har jag också dragits till färgerna beiget och brunt i olika nyanser fastän jag inte har ett enda sådant plagg i min garderob. Extra fint blir det att bryta av med något färgstarkt som grönt, orange eller turkos. Att mixa mönster som randigt och prickigt eller rutigt och blommigt är också något jag gillar. Dessutom har mitt behov av en rutig kavaj börjat smyga sig på. Till sist föll jag för adidas perfekta set i jeans.
 
Bilder: 01 /  02 /  03 /  04 / 05 / 06 / 07 / 08 / 09
 
inspiration 2
 
När det gäller sådant som inte är kläder faller jag ofta för ljus, texturer och färgskalor. Som skalade citrusfrukter i varm finkornig sand, mjuka kuddar och fläckar av sol. Även konstverk och grafiska mönster (inklusive solar med kaffekopppar) är något jag gillar. Bokryggar i de perfekta nyanserna och en fin träväska på ett bord bland arkivskåp med mängder av lådor att lägga prylar i. Och slutligen: en pasta med rostad oxmärg i. Tror mer och mer på den här typen av köttätande, om man nu ska äta kött alls.
 
Bilder: 01 / 02 / 03 / 04 / 05 / 06 / 07 / 08 / 09

Delta i diskussionen

1 kommentar

  1. Älskar också att titta på fina saker! Kan gå i stan i flera timmar och bara klämma och titta på grejer. Själva köpandet tycker jag är rätt jobbigt. Jag vill hest ha allt på samma ställe för att jag inte orkar ta fram plånboken igen, packa om i påsarna och släpa runt på saker.

    Så himla fina bilder du hittat!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *